Yerlikaya: 9 yaşında bir çocuğu enkazdan kurtaracağız
ensonhaber.com

d

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'daki çökmede 2 kişinin hayatını kaybettiğini 1'i ağır 7 kişinin ise yaralı kurtarıldığını açıkladı. Yerlikaya açıklamasında, "9 yaşınadaki Muhammet ile enkaz altında, görüşüyoruz." şeklinde konuştu.

Yerlikaya: 9 yaşında bir çocuğu enkazdan kurtaracağız VİDEO

''DUAMIZ ENKAZ ALTINDA KALAN KARDEŞLERİMİZ İÇİN''

Vali Yerlikaya, "Arama kurtarma çalışması önemli bir iş. Mahallelinin burada arama kurtarma çalışmasının sessiz ortam olması için bize yardımcı olmaları lazım. Arama kurtarma oluncaya kadar burada çalışmaya devam edeceğiz. Duamız enkaz altında kalan kardeşlerimiz için. İnşallah onları sağlıklı şekilde enkaz altından çıkarmak en büyük temennimiz." dedi.

İstanbul Valisi: Binanın 3 katı kaçaktı VİDEO

3 KAT KAÇAK

Vali Yerlikaya, binada kaç kişinin yaşadığı sorusuna ise "Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın zemin artı 7 kat 14 daireli olduğu, 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu biliyoruz. Aynı şeklide Kartal Belediye Başkanı ve İmar Şube Müdürüyle görüştüm. Buranın 1992 yılında 5 katlı ruhsat olduğunu, daha sonra 3 kat kaçak yapıldığını ve iskansız olduğunu söylediler.
Üzücü olan bu. İtfaiye dairesi bütün mühendisler burada. Olay çok sıcak odaklandığımız bir konu şu an can. Onları bir an önce oradan almamız lazım." diye konuştu. Yerlikaya, binanın zemin katında yer alan tekstil atölyesinin ruhsatının bulunmadığını söyledi.

Kartal'daki çöken binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor VİDEO