Yeşil Yol Projesi 2018'de tamamlanacak
ensonhaber.com

Karadeniz'de bulunan Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Samsun, Artvin, Bayburt ve Tokat illerinin yaylalarını birbirine bağlayacak dev projenin temelleri 2013 yılında atılmıştı.

Yeşil Yol Projesi 2018'de tamamlanacak

O günden bu yana devam eden projede neredeyse son viraja girildi. Yeşil Yol projesinin toplam yatırım bedeli 700 milyon lira olarak açıklanmıştı. Projenin bin 800 km'lik bölümü tamamlanırken kalan 800 km'lik kısım ise önümüzdeki yıl bitirilecek.

DOĞAL VE TARİHİ YERLER KORUNACAK

Çevre hassasiyetlerinin ön plana çıktığı projede, çalışmalar mevcut yolların standardının yükseltilmesinden ibaret olacak. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı'nda yer alan hedefler çerçevesinde hareket edilen projede doğal ve tarihi değerlerin korunması, yerel mimariye ve malzemelere uyumun sağlanması, koruma-kullanma dengesinin gözetilmesi konularında hassasiyet gösteriliyor.

Yeşil Yol Projesi 2018'de tamamlanacak

BETONARME BİNA YASAK

Bölge üzerinde 33 turizm merkezi ve 5 adet Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi bulunuyor. Bu merkezlerin imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İller Bankası ile beraber yapılıyor.

Bölgede yatay ve doğayla bütünleşmiş taş ve ahşap yapılar inşa edilmesi öngörülürken, yapılan restoran, konaklama tesisleri ise yeşilin arkasına saklanacak. Öte yandan bölgede turizm sektörü için bir işgücü analizi de yapılacak. Turizm sektöründeki işverenlere, yöneticilere ve çalışanlara yönelik eğitim ve seminerler düzenlenecek.

Yeşil Yol Projesi 2018'de tamamlanacak

GİRESUN ADASI TURİZME AÇILIYOR

Doğu Karadeniz'de üzerinde insan yaşayabilen tek ada olan, ikinci derece doğal ve arkeolojik sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Giresun Adası da turizme açılacak. Giresun Adası Botanik Bahçe Projesi için Giresun İl Özel İdaresi tarafından sunulan proje teklifine 6 milyon lira ödenek tahsis edildi.