Yeşiltaş Karakolu yeni teknolojiyle donatıldı

Yeşiltaş Karakolu yeni teknolojiyle donatıldı

Yüksekova'ya 45 kilometre uzaklıktaki Yeşiltaş köyünde konuşlu bulunan 7. Hudut Alay Komutanlığına bağlı 1. Motorize Piyade Tabur Komutanlığında görevli Mehmetçikler, hem kendilerinin hem de bölgenin güvenliği için geçmiş yıllarda terör örgütünün hedefi haline gelen Dağlıca bölgesinde onur ve gurur duyarak başarıyla görev yapıyor.

Mehmetçik güvenliği son teknolojiyle sağlıyor

HER TÜRLÜ İKLİMDE TESPİT VE İMHA İMKANI

Aselsan tarafından yapılan çalışmayla Tabur Komutanlığı bünyesinde yaklaşık 5 ay önce kurulan Modüler Birlik/Geçici Üs Bölgesi Sistem İşletim Merkezi de Türkiye'nin en yüksek ikinci dağı olan Cilo Dağı'nın eteklerinde 24 saat hazır kıta bekleyen Mehmetçiğe, her türlü iklim ve hava koşulunda ortaya çıkacak tehdidi tespit ve imha imkanı sunuyor.

Yeşiltaş Karakolu yeni teknolojiyle donatıldı

Üs bölgelerinden nizamiyeye, nöbet kulübelerinden mevzilere, karargah binasından yatakhaneye kadar tüm birliğin en üst seviyede korunduğu, dört bir yanı binlerce metre yükseklikteki dağlarla çevrili askeri bölgede, gerek Mehmetçiğin gerekse yöre halkının sorunlarına çözüm bulmak, moral ve motivasyonunu canlı tutmak için de her türlü imkan tanınıyor.

SON TEKNOLOJİ SİLAH VE TEÇHİZAT

Modüler Birlik/Geçici Üs Bölgesi Sistem İşletim Merkezindeki faaliyetlerle ilgili bilgi veren Teğmen Alper As ise şöyle konuştu: 'Tespit ettiğimiz tehditleri otomatik olarak atış altına alabilmekteyiz. Bulunduğumuz nokta havan ve roket atışlarına karşı korunaklıdır. Burada bulunan personel ve birlik komutanı, hiçbir etkiye maruz kalmadan birliğini sevk ve idare edebilir. Ayrıca burada bulunan son teknoloji silahların haricinde dışarıda birliğimizde görmüş olduğunuz tank, zırlı araç ve top gibi silahlarımızla da tespit etmiş olduğumuz hedefleri ateş altına alabilmekteyiz. Hatta ihtiyaç halinde taarruz helikopterlerimiz ve savaş uçaklarımızla istediğimiz noktayı, istediğimiz zaman gece gündüz fark etmeksizin ateş altına alabiliriz.'

Yeşiltaş Karakolu yeni teknolojiyle donatıldı