Yeşim Ceren Bozoğlu Alzheimer belgeseli çekti

 Yeşim Ceren Bozoğlu

Ekranların ve tiyatronun başarılı ismi Yeşim Ceren Bozoğlu anneannesi Perihan Turgay'ın anlatıldığı belgesel için ilk kez yönetmen koltuğuna oturdu.

ANNEANNESİNİN HAYATINI ÖZETLEDİ

Alzheimer hastası olan anneannesi ile yaşadıklarını belgesel olarak kameraya yansıtan Bozoğlu, “Üç çocuk doğurmuş, Anadolu'da aşkı uğruna dağ köylerinde de yaşamış; Napoli'de üst düzey NATO partilerini de görmüş. Üç çocukla ortada kalınca ailenin parasını kazanmak ona düşmüş. Bir yaz önce tatil için ailecek gittiği Efes Otel'ine rica minnet santral memuresi olarak girmiş. Sonrası anneannemin manik depresyon yılları. Hastalığın her nüksedişinde, doğan torunla hayata yeniden bağlanmış” diyerek anneannesinin hayatını özetledi.

BU HİKAYENİN ASIL AMACI...

Yeşim Ceren Bozoğlu, böyle bir belgeseli çekme nedenini ise şu sözlerle anlatıyor: “Yalan söyleyemeyeceğim. Birincil derdim anneannemin hikayesini anlatmak. İsminin bir kuşak sonra unutulmasına gönlüm razı olmadı. Tek bir kişiye bile, ailesinde alzheimer ile karşılaşması halinde bir nebze de olsa fayda sağlarsam bu hikaye ile asıl amacıma ulaşmış olacağım.”