Yetenek yarışmasında Arapça bilmeyen şarkıcı kız

Yetenek yarışmasında Arapça bilmeyen şarkıcı kız

Yarışmanın ön eleme turunda Mısırlı efsanevi şarkıcı Ümmü Gülsüm'ün Baid Anak isimli şarkısını seslendirerek jüri üyelerini büyüleyen Grout, önce yarı finale kaldı sonra da finale çıktı. Finale çıkmasının ardından dünya basının ilgisi de bir anda 23 yaşındaki Grout'a odaklandı.

Muhteşem yorumunun yanı sıra ud da çalabilen Grout, müzisyen bir ailenin kızı olarak Boston'da doğmuş. Çocukluğunda keman ve piyano çalmayı öğrenmiş. Ardından değişim öğrencisi olarak Kanada'ya gittiğinde uda ve Arap müziğine merak salmış.

ARAPÇA BİLMEDİĞİNE KİMSE İNANMIYOR

Programda ilk performansı sırasında Arapça bilmediğine ve Arap olmadığına inanmayanlar olmuş. Grout bununla ilgili, 'Benim gerçekten Amerikalı olmadığıma dair birçok söylenti var. Ben bunları iltifat kabul ediyorum çünkü inanılmaz bir şey yaptığım anlamına geliyor' diyor.

Yarışmanın finali 7 Aralık'ta yayınlanacak. Grout'un kazanıp kazanamayacağı belli değil ancak Arap dünyasının yüreğini şimdiden kazandığı söylenebilir. Programın jürisi, Lübnanlı ünlü şarkıcı Nagva Karam'ın sözleri de bunun bir işareti: 'Jennifer! Bir kelime bile Arapça konuşamıyorsun ama bazı Arap şarkıcılardan daha iyi söylüyorsun. Çok uzun bir süredir Batı'yı taklit ediyoruz ve ilk kez Arap dünyasıyla hiç alakası olmayan bir insan, Arapça konuşamayan Amerikalı bir kız, Arapça şarkılar söylüyor.'

İŞTE O MUHTEŞEM SES