Yetkililer Latin Amerika'daki kentsel dönüşümü inceleyecek

12321321

İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si Mec­lis üye­le­ri ve dai­re baş­kan­la­rı, 10 günlük Latin Amerika gezisine kentsel dönüşümü incelemek üzere gidiyor.

Gezinin amacı Latin Amerika ülkelerinde daha önce gerçekleşen kentsel dönüşümün çalışmalarını incelemek. Ge­zi­de ge­ce­kon­du yı­kı­mı ya­pı­lan Ri­o de Ja­ne­iro’­nun ya­nı sı­ra te­ne­ke ev­le­ri ile ün­lü Bue­nos Ai­res, San­ti­ago ve Sa­o Pau­lo şe­hir­le­ri ge­zi­le­cek.

3 YURTDIŞI GEZİSİ DAHA GERÇEKLEŞECEK

Brezilya'da 2016 yılında gerçekleştirilecek olan Olmipiyat Oyunları için ye­ni kent pla­nı kap­sa­mın­da Ri­o’nun et­ra­fı­nı sa­ran ge­ce­kon­du ma­hal­le­le­ri­nin bü­yük kıs­mı­ yı­kıl­dı. He­ye­tin kent­sel dö­nü­şüm ça­lış­ma­la­rı­nı in­ce­le­ye­ce­ği Şi­li, Bre­zil­ya ve Ar­jan­ti­n’­de sü­reç ka­mu­sal me­kan­lar özel­leş­ti­ri­le­rek AVM ve re­zi­dan­sa dö­nüş­tü­rül­me­si şek­lin­de iler­li­yor.

İBB, Dış İliş­ki­ler Mü­dür­lü­ğü­’nün ta­le­bi üze­ri­ne şu­bat ayın­da 3 yurtdı­şı ge­zi­si da­ha ger­çek­leş­ti­ri­le­cek. Bu ülkeler; Finlandiya, Norveç ve Lüksemburg olarak belirlendi.