YHT bilet fiyatları belirlendi

YHT bilet fiyatları belirlendi

İstanbul-Ankara arası hızlı treniyle seyahat etmenin ilk belirlemelere göre 70-80 lira arasında olduğu açıklandı. Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının, 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açıldı.

TEST SÜRÜŞLERİ TAMAMLANIYOR

Yapımı tamamlanan Eskişehir-İstanbul arasındaki 266 kilometrelik bölümün açılışı ise Piri Reis Treni ile gerçekleştirilen test sürüşleri, sinyalizasyon, yol ve katener testlerinin ardından yapılacak. Testler 60, 80, 100, 120 kilometrelik hızlar şeklinde kademeli olarak artırılacak. Hattın maksimum işletme hızı 250 kilometre olacak ve test sürüşleri saatte 275 kilometrelik hıza göre yapılacak. Bunun yanı sıra trafik testi adı verilen sinyalizasyon testleri de tamamlanacak.

İLK ETAPTA 9 DURAK BULUNACAK

Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.

2015'TE MARMARAY'A BAĞLANACAK

Hattın hizmete girmesinin ardından sonradan projelendirilen Geyve-Sapanca arasında standardı daha yüksek kesimin tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul (Pendik) arasındaki yolculuk süresi 3 saat 15 dakikaya, Ankara-Gebze arasındaki seyahat süresi ise 3 saate inecek.

ANKARA-PENDİK ARASI 2 SAAT 45 DAKİKA

Geyve-Arifiye arasındaki hat ise konvansiyonel trenler tarafından kullanılacak. Projenin ikinci kesiminin tamamlanmasıyla İstanbul-Ankara arası yolculuk 3 saat, Ankara-Pendik arası yolculuk ise 2 saat 45 dakika olacak.

SON DURAK PENDİK

İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak.

GÜNDE 16 SEFER

Günlük 16 sefer düzenlenecek. Marmaray'a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleşecek.