Yıldıray Oğur Ahmet Altan'a cevap verdi
ensonhaber.com

yıldıray

Cumhuriyet gazetesinin röportaj teklif ettiği ancak bu teklife bir yazı ile cevap veren Ahmet Altan, gönderdiği yazıda gazeteci Yıldıray Oğur'a yönelik bazı ifadeler kullanmıştı.

Altan, köşesinde "Daha yaşları kırka varmadan, alçaklıklarını itiraf etmemek için aptal olduklarını söylemek zorunda kaldılar. Aptal olduklarını kabul etmezlerse, alçak olduklarını söylemek zorunda kalacaklar çünkü." diyerek Yıldıray Oğur'a gönderme yapmıştı.

KÖŞESİNDEN CEVAP VERDİ

Yıldıray Oğur, Türkiye gazetesinde yazdığı köşesinde bu sözlere cevap verdi.

Oğur, “Daha yaşları kırka varmadan, alçaklıklarını itiraf etmemek için aptal olduklarını söylemek zorunda kaldılar”  derken haklısınız. Alçaklık yerine aptallığı seçiyorum. Keşke 70 yaşını geçmiş bir insan olarak siz de öyle yapsaydınız." diyerek Altan'a cevap verdi.

Yıldıray Oğur Ahmet Altan'a ayrıca şunları söyledi:

AHMET ALTAN'A "KİBİRLİ" DEDİ

Bir tek şey hiç değişmemiş. Ahmet Bey meydan okumayı seviyor ama uğruna meydan okuduğu belgeleri/haberleri hâlâ okumuyor. “Bana sorarsanız gazetecilik yüzde doksan dokuzu alçaklık ve korkaklık, yüzde biri ise dürüstlük ve cesaret olan bir meslektir” demişti bir konuşmasında. Ama galiba onun için bu oran 99’u kibir, yüzde biri ise dürüstlük ve cesaret.

BALYOZ ONA GÖRE HABER DEĞİL, BİR DAVA

Bir gazeteci için yedi büyük günahın en büyüğü alçaklık, çoluk çocukluk, aptallık değil kibir olmalı. Kibir şüpheyi öldürür çünkü. Ahmet Bey, hâlâ ve yanlış argümanlarla Balyoz davası ve haberini sadece kibrinden dolayı savunmuyor. O aslında Türkiye’de hâlâ devam eden bir gazetecilik kuşağının da mensubu. Onun için Balyoz bir haber değil, savunulması gereken bir dava.

YILDIRAY OĞUR'UN BUGÜNKİ YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Baransu'nun tutuklanmasına Ahmet Altan'dan tepki haberi

Yıldıray Oğur Ahmet Altan'a cevap verdi