Yıldırım'da metruk binalar yıkılıyor

lkl

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki metruk binaların yıkımı tüm hızıyla sürüyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

KÖTÜ NİYETLİ KULLANIMIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Edebali, "Yıldırım'ın daha güvenli bir şehir olması adına çevreye sıkıntı oluşturan, kullanılamaz durumda olan binaları yıkıyoruz. Bu kapsamda da Vakıf ve Beyazıt Mahallelerimizde bulunan metruk binaları ekiplerimiz yıktı. Çalışmalarımızla hem o bölgemizin güvenliğini sağlamış oluyor hem de madde bağımlılarının mesken tuttuğu mekânları ortadan kaldırarak kötü niyetli kullanımın da önüne geçiyoruz" dedi.

Yıldırım'da metruk binalar yıkılıyor

Başkan Edebali, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı sorunundan uzak tutmak için bir dizi çalışma yürütüyoruz. Güvenlik, sağlık ve bölge huzuru açısından sıkıntı oluşturan metruk binaları da bu kapsamda ortadan kaldırmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

HEDEF MODERN VE SAĞLIKLI KONUTLAR

Yıldırım'a önemli hizmetleri kazandırarak ilçenin çehresini değiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Edebali, "Yoğun göç nedeniyle ilçemiz maalesef çarpık yapılaştı. Bunun sıkıntılarını da yaşıyoruz. Bu konunun çözümünün kentsel dönüşümden geçtiğinin bilincinde olarak hareket ediyoruz. Modern ve sağlıklı konutlarla donatmak istediğimiz Yeni Yıldırım'da kaçak ve metruk binalara asla müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yıldırım'da metruk binalar yıkılıyor

DAHA YAŞANABİLİR BİR İLÇE

Yıldırım'ın daha yaşanabilir, daha güvenli ve gençlerin sağlıkla yetişebileceği bir ilçe olması için çalışmalarının sürdüğünü belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, metruk binaların yıkımının tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.