Yıldız Holding'den büyük hamle
DHA

Yıldız Holding'den büyük hamle

Yıldız Holding’in iştiraki süt ve süt ürünleri üreticisi Ak Gıda sermayesinin yüzde 45’ine kadar olan paylarının halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu.

4.000 TONLUK ÇİĞ SÜT İŞLEME KAPASİTESİ

Yıldız Holding’den yapılan açıklamada, şirketin satış gelirlerinin 2014’te bir önceki yıla göre yüzde 16.7 artışla 2.04 milyar liraya yükseldiği belirtildi. Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, "Ak Gıda, Türkiye çapında kurulu 5 adet üretim tesisi ile günlük 4.000 tonluk çiğ süt işleme kapasitesine sahip. Bu kapasite ile alanında Türkiye’nin en büyük üreticisi konumunda" dedi.

Açıklamaya göre Ak Gıda, Yıldız Holding markaları olan İçim ve Dolcia’nın yanı sıra, Mis ve Dost gibi münhasır ve özel markalı ürünler için de süt ve süt ürünleri üretimi gerçekleştiriyor.

"LABNE PAZARININ LİDERİ"

Tütüncü, 2014 yılında 41 ülkeye yapılan ihracattan 84.7 milyon lira gelir elde edildiğini belirterek, "Ak Gıda, Yıldız Holding’in markası olan Ülker ismiyle Suudi Arabistan’da labne pazarının da lideri konumunda" dedi.

Türkiye ambalajlı gıda ve içecek sektörünün önemli oranda büyümesinin beklendiğini vurgulayan Tütüncü, büyümenin artan nüfus ve kentleşmenin yanı sıra, süt ürünleri tüketiminde ambalajsızdan, ambalajlıya yönelimden kaynaklanacağını ekledi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)