Yılmaz Özdil'in vergi affı isyanı

Yılmaz Özdil'in vergi affı isyanı

Hükümet, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, tüm borçlularıyla barışıyor. Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Meclis'e gelen dev af paketinde, vergiler, SGK primleri ve idari para cezalarıyla, takipteki kamu alacaklarında gecikme faizlerinden ve cezalardan vazgeçiliyor.

120 TL'NİN ALTINDAKİ CEZALAR SİLİNİYOR

Tüm borçlar ÜFE ve TÜFE'ye göre yeniden yapılandırılıyor ve 18 aya kadar ödeme imkanı getiriliyor. Sigara cezaları dışında kalan ve 120 TL'nin altındaki idari para cezaları ise siliniyor.

30 Nisan 2014'ten önceki dönemlere vergi borçları, gecikme faizi ve gecikme zamları yeniden yapılandırılıyor. Vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olan alacaklar, kanun yasalaştıktan sonra TÜFE/ÜFE üzerinden yeniden hesaplanacak.

YILMAZ ÖZDİL İSYAN ETTİ

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, buna isyan etti. Trafik kurallarına uymayanların, primlerin üstüne yatan patronların, elektrik faturalarını ödemeyenlerin, paralarını yurt dışına kaçıranların ödüllendirildiğini söyledi. Bunun iktidarlar değişse bile değişmeyen bir sistem olduğunu ifade etti.

MÜJDE MANŞETLERİ ATTILAR

Affı Sayın medyamız sevinçle duyurdu. "Müjde" manşetleri attılar.

Hani, siz düğüm olmuş trafikte, el frenini çekip efendi gibi beklerken, emniyet şeridinden vızır vızır giden ayılar var ya, işte onlara af çıkıyor.

Hani, siz bankadan kredi çekip, yanınızda çalışanlann sigorta primini yatınrken, primlerin üstüne yatıp, kendine o parayla yazlık alanlar var ya, işte onlar yırtıyor.

Hani, siz günü gününe ödeyeyim, aman kuruş sektirmeyeyim diye koşa koşa gidip elektrik-su faturalarınızı öderken, benden babayı alırlar diyen, kendini uyanık, sizi enayi görenler var ya, işte onlar ödüllendiriliyor.

Çünkü... Ayakkabı kutusu cumhuriyeti dir. Sadece düzgün insanlar cezalandırılır.

EZİLENLERİ GÖRMEZDEN GELİRLER

Parasını bankaya koyanları inek gibi sağarlar, parasını yurtdışına kaçıranın vergisini silerler. Memleketi soyanlara plaket verirler, namuslu yurttaşların peşine dedektif takarlar, yakasına yapışırlar. Haciz gelmesin diye çoluğun çocuğun boğazından kesip, kıt kanaat taksitlerini ödersin, devlet arazisine gecekondu ayağıyla beş katlı apartman dikene mağdur derler. Kırmızıda geçip yayaları ezenleri görmezden gelirler, kurallara titizlenirsin, habire yolunu kesip evrak sorarlar; İstanbul'da oturursun, Malatya'da yanlış yere park etmişsin diye ceza gönderirler. Çöp kutusu bulana kadar elindeki kürdanı bile iki saat gezdirirsin, atmazsın, sokağa tüküreni, çöpünü balkondan fırlatanı affederler.

İKTİDAR DEĞİŞSE DE BU SİSTEM AYNI KALIR

İktidarlar değişir. Bu sistem aynı kalır.

Gelişmiş ülkelerde örneği yoktur. Üçüncü Dünya'nın yönetim biçimidir.

DEFOLU VATANDAŞ

Bu sistem bilinçli olarak... Vatandaşı defolu hale getirir. Ki, defolu vatandaş, kendisi gibi defolu yöneticisine hesap sormasın.

ÇALIYOR AMA İŞ YAPIYOR'UN TEMELİ BUDUR

"Çalıyor ama iş yapıyor"un temeli, budur. Küçük küçük çalanları ne kadar koruyup kollarsan, o kadar alkışlar, büyük büyük çalanlar o kadar rahat eder.