Yılmaz Vural: Burası eğitimden çok dayı bulma ülkesi

Yılmaz Vural: Burası eğitimden çok dayı bulma ülkesi

Yılmaz Vural, Erdemli Anadolu Lisesi'nde düzenlenen “İsim yapmış kişilerin Erdemli Anadolu Lisesi ile buluşması” etkinliğine katıldı.

Takım hakkında bilgi veren Vural, bu hafta Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan Mersin Stadyumu'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacaklarını belirterek, “Rakibimiz, kaybetmesi durumunda düşme potasına gireceği için karşımızdaki takımın ne yapacağını kestirmek mümkün değil ancak biz sahaya mutlak galibiyet almak için çıkacağız” diye konuştu.

Geçen hafta ligde üst sıralardaki rakiplerinin puan kaybettiğini hatırlatan Vural, şöyle devam etti:

“Bu haftaki maç bizim için çok önemli. Tüm sporseverlerimizi takıma destek olmaya davet ediyorum. Çünkü yeni stadyumda ilk maçımızı oynayacağız. Bu maçın bir şölene dönüşmesini istiyoruz. Bu nedenle de spor kamuoyunu davet ettik. Bunların içinde geçmişten bu yana takıma başkanlık etmiş eski yöneticiler de var. Ayrıca bundan sonra her 15 günde bir sahamızda oynadığımız maçlarımızda camiaya hizmet etmiş kişileri önem sırasına göre onlara şilt vererek onurlandırıp, teşekkür edeceğiz.”

BURASI DAYI BULMA ÜLKESİ

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Vural, “Sizi milli takımın başında görmek istiyoruz” şeklindeki ifadeler üzerine, şunları söyledi:

“Öğrenci kardeşlerimiz beni milli takımda görmek istiyor ancak ben niye orada değilim? Bunu bende soruyorum kendime bazen. O şundan oluyor. Eğer bir yerlere gelmek istiyorsanız aldığınız eğitim tek başına yetmiyor. Bu nedenle de kendinizi bir yerlere getirecek insanlar bulmanız gerekiyor. Yaşamda, özellikle de günümüz dünyasında hiç kimse karşılıksız bir şey vermiyor. Mutlaka bir beklenti vardır. Maalesef ülkemiz eğitimden çok bir dayı bulma ülkesi. Eğer bir dayınız varsa sizler de bir yerlerde olursunuz. Bu dayı siyaset olur, bu dayı güç olur ya da başka bir şey olur. Yani yaptığınızla bir yere gelen bir ülke değiliz. Avrupa ile aramızdaki tek fark bu. Gençler gelecek sizlersiniz bu nedenle paylaşımcı olun.”

Vural, sosyal yönlerini geliştirme tavsiyesinde bulunduğu öğrencilerden bilgisayar oyunlarının esiri haline gelmemelerini istedi.

Etkinliğin sonunda Vural'a Erdemli'de yetiştirilen limon hediye edildi.