Yılmaz Vural: Cumhurbaşkanı bana söz verdi - İZLE

Yılmaz Vural: Cumhurbaşkanı bana söz verdi - İZLE

Uzun süredir takım çalıştırmayan teknik direktör Yılmaz Vural, Türk futboluyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Yılmaz Vural'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Türkiye'de futbolu Federasyon yönetmiyor, kulüpler yönetmiyor siyaset ben yönetmiyorum diyor peki bu futbolu kim yönetiyor. Türk futbolunu yöneten faili meçhul. Faili meçhul durumlarda bir şey vardır ama sonuç yoktur ve bulamazsın da o kişinin kim olduğunu. Malesef futbolun durumu da bu.

BANA SÖZ VERDİ

''Sayın Cumhurbaşkanımız çok yakından konuştuğum saygı değer biri benim gözümde, kendisiyle görüşme talep ettim. Bana tamam Yılmaz müsait olduğum bir gün haber veriyim konuşalım dedi, söz verdi. Hazırım bir şeyler anlatacağım. Biliyorum futbolla çok ilgilendiğini. Bu ülke 25 tane stat yapıyorlar İngiltere, Almanya gibi üst düzey ligleri çıkar vallahi hiçbir yerde yok böyle statlar."

NEDEN CUMHURBAŞKANI'NA GİDİYORSUNUZ?

''Siyasetin karar vermesi lazım. Kulüpleri disipline edecek yasanın çıkarılması lazım bu yasağı federasyon çıkaramıyor. Kim çıkarabilir? Tabii ki devlet çıkarabilir. Yıldırım Demirören bir açıklama yaptı. Biz ceza veren kurum haline geldik. Ona ceza buna ceza kural ve kanun olsun ki insanlar onlarla muhattap olsun.''

FATİH HOCA'YA 'SENİN ASKERİN OLAYIM' DEDİM

"O benim 30 senelik futbol bilgilerimle eşdeğer. Çok uzun bir konu burada anlatmam mümkün değil. Bana göre Türk futbolunun gelişmesi için gereken ne varsa söyleyeceğim hatta ben Fatih Terim'le konuştum. Hocam dedim beraber davranalım hatta ben senin askerin olayım söyle emret ne istiyorsan benden yapayım yardımcı olalım hiçbir kompleksim olmadan herhangi bir ücret talep etmeden."

"Keşke ülkemizde futbol iyi olsa. Fatih Hoca bu iş için son şanstır. Çünkü öyle kariyerli bir adam bakın milli takım ne kadar kötü gitse de kimse Fatih Hoca gitsin diyemiyor ama Abdullah Avcı'ya dayanamadık. Neden diyemiyoruz çünkü hepimiz saygı duyuyoruz. Geçmişte yaptıklarıyla ona saygı duymamız gerekiyor. İkinci bir Fatih Terim yok. Bazı şeyleri projelendirdiğini biliyorum hocamın. O projeleri gerçekleştirmek için yardımcı olunması gerekir. Aslında sistem şöyle Fatih Terim Türkiye Futbol Direktörü. Öyle bir kişiye yetki vermişsin ki o zaman futbol federasyonu ne iş yapar. O kadar çok ikilem var ki bir insana bel bağlıyor futbol federasyonu."

CUMHURBAŞKANI'NA GİTMENİZ TUHAF DEĞİL Mİ?

"Değil. Futbolu bilen birisi. Cumhurbaşkanı bizim abimiz, yakınız yani bizi anlayabilir. Biz onun yanında daha rahat konuşabiliriz. Bizim neyi neden istediğimiz anlayacak yanlış düşünmeyecek kanunun başında olan birisi. Ben istiyorum ki siyaset futbola bir kez müdahale etsin ama tam etsin. Yasa ile idare edilebilen ülkelerde geçerli Türkiye'de en zor şey halkın idare edilmesi. Git bir köy kahvesine hemen ben başbakan olsaydım diyorlar sen başbakan olamazsın kardeşim sen en iyi başbakanı nasıl seçerim onu düşün. Bu ülkede insan idare edilmez ki herkes otoriter."

Yılmaz Vural: Cumhurbaşkanı ile görüşeceğim - İZLE