YKS başvurusu yapacak adaylara son gün uyarısı
ensonhaber.com

Türkiye’nin en önemli sınavlarından biri olan üniversite sınavı için başvurular, çarşamba günü sona eriyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Aday İlişkileri Müdürü Tuba Uçar, adaylara tavsiyelerde bulundu.

"BİLGİLERİNİZ GÜNCEL OLSUN"

Uçar, "Sınava girecek son sınıf öğrencileri başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden, ÖSYM tarafından belirlenmiş sınav merkezlerinden yapabilirler. Mezun arkadaşlar ise durum biraz daha farklı. ÖSYM aday işlemleri sisteminde yer alan fotoğraf ve eğitim bilgileri güncelse başvurularını bireysel olarak ÖSYM aday işlemleri sisteminden yapabilirler. Fotoğraf ve eğitim bilgileri güncel değilse ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezlerine gitmeleri gerekecek." dedi.

YKS başvurusu yapacak adaylara son gün uyarısı

İŞLEMLERİNİZİ SON GÜNE BIRAKMAYIN UYARISI

Adayların her bir oturum için 50 TL ücret yatırmaları gerektiğini hatırlatan Uçar, "Adaylar gireceği oturum sayısına göre ücret yatırmalılar. Örneğin bir aday 3 oturuma girecekse toplamda 150 TL olan başvuru ücretini, kılavuzda yer alan banka hesaplarından birine yatırmalı. Bu ücretin yatırılması için son gün 7 Mart 2019 mesai bitimine kadardır. Son gün oluşacak yoğunluğu düşünerek sınava girecek olan arkadaşlarımızın işlemlerini son güne bırakmalarını öneriyorum." ifadelerini kullandı.

YKS başvurusu yapacak adaylara son gün uyarısı