YKS tercihlerinde sağlık bölümleri önde geliyor
DHA

Türkiye'de sağlık sisteminin her geçen gün büyümesi ve bu alanda doğan eleman ihtiyacı öğrencileri sağlık hizmetlerine yöneltiyor. 7 Ağustos'ta başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), tercihleri 14 Ağustos'a kadar devam edecek.

31 Ağustos Cuma günü ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından YKS yerleştirme sonuçları adaylara duyurulacak. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Bender, sağlık alanında tercih yapacak üniversiteli adaylara tavsiyelerde bulundu.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA OLAN İHTİYAÇ ARTIYOR"

Sağlık alanındaki mezunların kamuda ve özel sektörde geniş iş imkanlarına sahip olduğunu söyleyen  Prof. Dr.Ömer Bender, "Türkiye'de devletin sağlık yatırımlarına hız vermesi ve yabancı yatırımcıların sağlık sektörüne yoğun olarak yatırım yapması, sağlık alanındaki iki yıllık ön lisans programlarına olan ilgiyi artırdı. Bu büyüme ve gelişimi her geçen yıl daha iyi gözlemliyoruz. Bu durum, beraberinde sağlık çalışanlarına olan gereksinimi artırıyor. Hızla açılan yeni sağlık kuruluşları doktor ve hemşirelerin yanı sıra, iyi eğitim almış, mesleğine hakim olan sağlık teknikerleri arayışına girmektedir." diye konuştu.

ÖN PLANA ÇIKAN BÖLÜMLER

Prof. Dr. Ömer Bender, sağlık kuruluşlarının son yıllarda özellikle; bazı özel branşlara ilgi duyduklarını ifade ederek, "Son dönemde iki yılık ön lisans programları içerisinde Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programları, Ağız ve Diş Sağlığı, Çocuk Gelişimi, Eczane Hizmetleri, Odyometri, Optisyenlik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Yaşlı Bakımı,Tıbbi Laboratuvar Teknikleri gibi programlar ön plana çıkıyor." diye konuştu.

YKS tercihlerinde sağlık bölümleri önde geliyor

Prof. Dr. Ömer Bender

"ADAYLAR ÜNİVERSİTELERİ VE İMKÂNLARINI ARAŞTIRSIN"

Aday öğrencilerin bugünlerde yoğun bir şekilde üniversite tercihleriyle ilgili çaba gösterdiklerine işaret eden, Prof. Dr. Ömer Bender, "Aday öğrenciler, eğitim görmek istedikleri üniversiteleri araştırırken o üniversitenin paydaşlarını, staj ve iş bulma konusundaki yaklaşımlarını mutlaka araştırmalı. O üniversitenin kamu ve özel sektörle yaptığı kurumsal anlaşmaların olup olmadığını soruşturmalı. Bizler bu konuda aday öğrencilerimize geniş olanaklar sağlıyoruz. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşların yanı sıra, çok sayıda özel sağlık kuruluşu, Kızılay gibi kurumlarla yaptığımız işbirliği sayesinde öğrencilerimizin hem staj, hem de iş ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz. Ayrıca eğitim müfredatımızı özel veya kamu sağlık kuruluşlarının yöneticileriyle yaptığımız görüşmeler sayesinde onların ihtiyaçlarına yönelik olarak revize ediyor ve geliştiriyoruz. Böylece mezunlarımız sektöre katıldıklarında yeni teknoloji ve uygulamalara adaptasyon sorunu yaşamıyor."

YKS tercihlerinde sağlık bölümleri önde geliyor

"YATAY, DİKEY GEÇİŞ VE KPSS ÖNEMLİ BİR KRİTER"

Prof. Dr. Ömer Bender, iki yıllık ön lisans programlarını tercih edecek adayların pek çoğunun özelikle Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavını ve dikey geçişi hedeflediklerinin altını çizerek, "Öğrencilerimizin ilgili yönetmelikler çerçevesinde programlar arasında geçiş yapabilme olanağı bulunduğu gibi, iki yıllık bu programları bitirmelerinin ardından dört yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapma olanağı da bulunmaktadır.Aday öğrenciler daha eğitime başlamadan önce bu imkânları mutlaka araştırmalı. Ayrıca aday öğrenciler,gitmek istedikleri üniversitede ve ilgili programda Kamu Personeli Seçme Sınavına(KPSS) yönelik bir müfredat uygulanıp uygulanmadığını da araştırarak ilgili bölümü tercih etmeye dikkat etmeliler" uyarısında bulundu.

YKS tercihlerinde sağlık bölümleri önde geliyor

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)