YÖK'ten eğitim fakültelerine taban puan uygulaması
AA

d

YÖK'ün konferans salonunda, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve üniversitelerin eğitim bilimleri fakültelerinin dekan ve dekan yardımcılarının katıldığı toplantı düzenlendi. Toplantıda eğitim fakültelerinin durumu ve öğretmen yetiştirme konuları görüşüldü.

ÖĞRETMEN YETİŞTİRMEDE KALİTE VE NİTELİK ARTTIRILACAK

YÖK Başkanı Saraç, yaptığı konuşmada, MEB'e yükseköğretim kurumlarının bütçelerinin ve altyapı kaynaklarının oluşmasında göstermiş olduğu destekler için teşekkürlerini iletti. Geçen yıl tıp, hukuk, mühendislik, mimarlık bölümlerinde getirilen başarı sıralamasının, önümüzdeki yıl eğitim fakültelerine de getirileceğini ve çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Saraç, şu ifadeleri kullandı: "2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren diğer bazı fakültelerde uygulandığı gibi, öğrenci girdisinin kalite ve niteliğini artırmak, böylece daha nitelikli öğretmen adayları yetiştirmek amacıyla eğitim fakülteleri için de taban puan uygulaması şartı getireceğiz."

ÇALIŞMA GRUBU YÖK'E ÖNERİLER SUNUYOR

Öğretmen Yetiştirme Çalışma GrubuYÖK bünyesindeki Öğretmen Yetiştirme Türk Milli Komitesi'nin adının, Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu olarak değiştirildiğini kaydeden Saraç, bu çalışma grubunun, seçilmiş eğitim fakültesi dekanları ve MEB üst düzey yöneticilerinden oluştuğunu söyledi.

Saraç, şöyle dedi:"Önümüzdeki dönemde farklı sektörlerden paydaşların katılımlarıyla çalışma grubunun üyelerini daha da zenginleştirmeyi düşünüyoruz. Çalışma grubu, öğretmen yetiştirmeyle ilgili konularda, YÖK'e öneriler sunuyor."

EĞİTİM FAKÜLTELERİNİN KONTENJANLARI AZALTILIYOR

Eğitim fakültelerinin kontenjanlarının ise son iki yıldan beri yaklaşık yüzde 10 oranında azaltıldığını, bunun tedrici olarak devam edeceğini vurgulayan Saraç, eğitim fakültelerinde ikinci öğretim programlarının kapatılmaya başlandığını, ancak Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Okul Öncesi Öğretmenliği ikinci öğretim programlarının devam ettiğini ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)