YouTube, tehlikeli meydan okuma videolarını yasakladı
AA

Dünya genelinde en popüler video sitesi olan YouTube,  tehlikeli videolar da barındırıyor. Özellikle gençler arasında 'challenge' olarak bilinen meydan okuma videoları, zaman zaman çok tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. Çeşitli yaralanmaların ve hatta ölümlerin bile meydana geldiği bu meydan okuma videoları, artık yasaklandı.

youtube

YOUTUBE'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Yapılan açıklamada, birçok tehlike barındıran ve duygusal açıdan acı veren video içeriklerinin, YouTube platformunda yeri olmadığı ifade edildi. YouTube Şikayet Topluluğu, sitede bulunan sıkça sorulan sorular bölümünde şu açıklamayı yaptı:  "Her zaman komik olanın, tehlikeli veya zarar verici çizgisini aşmamasının temin edilmesi politikalarına sahiptik. Topluluk Kılavuzumuz, ciddi zararla sonuçlanma ihtimali bulunan tehlikeli eylemleri teşvik eden içeriği yasaklıyor. Şu andan itibaren site, 'ciddi fiziksel yaralanma tehlikesi hissedilen şakalar' içeren videolara izin vermeyecek."

YOUTUBE

Çocukların duygusal huzursuzluk yaşamalarına neden olan şaka videolarına da izin vermeyeceklerini belirten YouTube yetkilileri, böylece daha önce birçok eleştiriye maruz kalan platformu daha güvenli hale getiriyor.

YouTube'un geçtiğimiz yıl nisan ayında kaldırma sözü verdiği vahşeti ima eden görüntüler, Buzzfeed'in raporuna göre hala sitede yayınlanmaya devam ediyor.


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)