YouTube, yeni mavi öneri balonlarını test ediyor
ensonhaber.com

YouTube, videolara göz atmaya yardımcı olmak için, anahtar kelimeler ve ilgili konular öneren mavi kabarcık balonlarını test ediyor. Yeni gelecek olan bu video önerisi biçimi, hem mobil hem de masaüstü kullanıcıları için şu an deneme aşamasında.

Kullanıcıların önerileri filtrelemelerine yardımcı olacak bu yeni özellik, videoların hemen altında beliriyor. Öneri balonları, şu anda sadece sınırlı sayıda YouTube kullanıcısı ile test ediliyor.

youtube

ETİKET BALONLARI

Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi videonun hemen altında 4 farklı etiket beliriyor.  Örneğin kanalla ilgili videolar etiketi, kullanıcının izlemekte olduğu videonun kanalındaki bazı videoları veya o kanalın geçmişte ürettiği benzer videoları size sunuyor.

youtube

ÖNERİLEN VİDEOLAR SORUNU

YouTube'daki önerilen videolar, birçok kullanıcının eleştirilerine maruz kaldı. Çünkü kullanıcılara göre YouTube'daki önerilen videoların, izlenen videolarla bir ilgisi bulunmuyor. YouTube, şu anda test ettiği bu öneri balonları ile bu sorunu az da olsa ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Şirket CEO'su Susan Wojcicki, “Video önerilerimizin çalışma şeklini geliştirmeye devam etmek için yaptığımız birçok şey var.” diye konuştu.

Yeni öneri balonlarının test aşaması tamamlandıktan sonra, dünyadaki bütün kullanıcıların erişimine açılması bekleniyor.