YPG'nin eğitimleri devam ediyor
ensonhaber.com

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) adı altında toplanıp "PKK'dan ayrı" gibi gösterilmeye çalışılan teröristler, uluslararası koalisyon tarafından eğitilmeye devam ediyor.

İngiliz Tümgeneral Ghika, video konferans yöntemi ile ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) bağlanarak Irak ve Suriye'deki operasyonlara yönelik soruları yanıtladı.

YPG'nin eğitimleri devam ediyor

40 BİN TERÖRİST EĞİTİLİYOR

Koalisyonun DSG'yle 40 bin kişilik 'güvenlik gücü' çarşafı altında eğitilmesi planlanan teröristler hakkında İngiliz general Ghika, açıklama yaptı.

"Kuzeydoğu Suriye ile ilgili tam sayıları söyleyemeyeceğim çünkü orası biraz hassas bir yer. Ancak şunu ifade edebilirim, 30 ila 40 bin sayısına doğru durağan bir şekilde ilerliyoruz. Bu sayıya ulaşacağımızı düşünüyoruz" diyen Ghika, bölgedeki terörist faaliyetlerine desteğin devam ettirileceğini açıkça beyan etti.

10-20 BİN YPG'Lİ HAZIR

Şu ana dek bu eğitimler kapsamında 10 ila 20 bin arasında ypg'linin eğitilerek bölgede faaliyete başlatıldığını belirten Ghika, desteğin devam edeceğini belirtti.

İngiliz Tümgeneral "Bu sürecin hızlanması DSG'nin DEAŞ sonrası için kendini ne kadar hızlı yapılandırdığına bağlıdır. Bizim perspektifimize göre ise DSG bu aşamaya geçerken biz de sonuna kadar DSG'ye vereceğimiz desteğe bağlıyız. Böylece, bu ortaklıkla DEAŞ tehdidi ile mücadeleye devam edebiliriz." dedi.