Yüksekova'da esrarengiz bildiri

Yüksekova'da esrarengiz bildiri

Hakkari Yüksekova'da geçen cumartesi günü 'Mezit' imzalı, üzerinde "Yeni bir halk oluşumu var'' yazan bir bildirinin dağıtılması ilçede endişeye neden oldu.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde Güngör Caddesi'ne bırakılan bomba görüntüsü verilen küçük piknik tüpü, alınan güvenlik önlemlerini ardından fünyeyle imha edildi.

İddialara göre, bombayı bıraktığı belirtilen yüzü maskeli kişi, kuyumcu dükkanını da soymak istedi. Kuyumcu O.K., karşı koydu. Maskeli kişi, O.K.,'nin parmağını ısırarak kopardı. Maskeli kişi başından darbe aldı ve kaçtı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Yüksekova'da geçen cumartesi günü Arapça kökenli olduğu ve 'yeni doğan' anlamına gelen 'Mezit' imzalı bir bildirinin de ilçede dağıtıldığı belirtildi.

''KCK - PKK OLDUĞU SÜRECE BARIŞ GELMEYECEK''

Bildiride, 4 yıldan fazla süreden bu yana devam eden ve ilçeyi yaşanmaz hale getiren olayların bu memleketin çocukları tarafından yapılmadığı belirtildi. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Bunu yapanlar sonradan gelen ve burada yaşama hakkı olmayan ve medeniyetten nasibini almamış bizden yaklaşık 500-700 yıl geri yaşayan hâlâ vahşi, barbarlık dönemi zihniyetinden kurtulamamış, yarı insan yarı hayvan olarak yaşayan asalaklar tarafından yapılıyor. Bir avuç zibidi, it ve çakal yaptığı anarşik olaylar halka mal edilemez. Gever (Yüksekova kast ediliyor) halkı artık uyanma zamanı. Bu köpeklere artık 'dur' deme zamanı, onlara haddini bildirme zamanı.
Korkmadan sokaklara dökülüp protesto ve onlara destek verenlerin Gever'den atma zamanı. Biz bir avuç Yüksekovalı olarak artık harekete geçeceğiz. 2011 bizim yılımız olacak. Çocuklarınıza sahip çıkın onların başına bir şey gelirse asıl sorumlu sizsiniz. KCK-PKK ikilisi barışı istemeyen ve bunlar oldukça da barışın gelmeyeceği aşikardır..

''KAHROLSUN PEKAKA''

İnsanlara, esnafa saldırıyorlar. Ama, artık saldıramayacaklar. Çünkü yeni bir halk oluşumu var. MEZİT... biz ölümü göze alarak bu yola baş koyduk... Sloganımız: diş diş kana kan kahrolsun PeKaKa. ve onların işbirlikçileri Herbiji (Çok Yaşasın) MEZİT. Pazartesi işe başlıyoruz. Bizi izlemeye başlayın."

Hakkâri Valisi Muammer Türker, dağıtıldığı iddia edilen 'Mezit' bildirileri ile ilgili güvenlik güçlerinin araştırma yaptığını söyledi.