Yunanistan'da yeni hükümet yemin etti
AA

yunanistan

Cumhurbaşkanlığı konutunda Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un huzurunda düzenlenen yemin törenine Başbakan Çipras'ın yanı sıra kabinede yer alan bakan ve bakan yardımcıları katıldı.

BAZILARI DİNİ BAZILARI SİYASİ YEMİN ETTİ

Törende bazı bakanlar "dini yemin" ederken, kimileri ise "siyasi yemin" etti. Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis yemin töreninin ardından yaptığı açıklamada, hükümetin hedefinin kreditörlerle imzalanan anlaşmaların adil bir şekilde uygulanması olduğunu belirterek, “Amacımız, ekonomiyi yeniden düzenleyerek iyileştirmek ve ileriki bir zamanda gittiğimizde, arkamızda solun izlerini bırakmak” dedi.

İLK BAKANLAR KURULU TOPLANTISI CUMA GÜNÜ

Çipras'ın dışında 7'si kadın 46'sı bakan ve bakan yardımcılarından oluşan yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısının cuma günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Yunanistan'da yeni hükümet yemin etti

ÇİPRAS'I ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Öte yandan, Yunanistan'da pazar günü yapılan erken genel seçimlerden zaferle çıkan SYRIZA lideri Çipras'ı zor günlerin beklediğine işaret ediliyor. Bir yandan Avrupalı kreditörlerle imzalanan anlaşmalar sonrası sancılı kemer sıkma politikalarını hayata geçirecek olan Çipras'ın, diğer yandan da Avrupa Birliği ve kreditörlerin 86 milyar avro'luk "Üçüncü Yardım Paketi" karşılığında dayattığı reformları uygulaması bekleniyor.

Yunanistan'da yeni hükümet yemin etti

Yunanistan'da yeni hükümet yemin etti

Yunanistan'da yeni hükümet yemin etti

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)