Yunanistan'daki mülteciler Almanya'ya geçmek istiyor
ensonhaber.com

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, Avrupa hayali ile borç batağındaki Yunanistan'a sığınan mülteciler zorunlu olarak aldıkları karardan pişmanlık duyuyor. Başkent Atina'daki mülteci hizmetleri ofisi önünde eylem yapan mülteciler Almanya'ya transfer edilebilmek adına seslerini duyurmaya çalıştılar.

Yunanistan'daki mülteciler Almanya'ya geçmek istiyor

"ANNE MERKEL KAPIYI AÇ"

Mülteci hizmetleri ofisinin önünde eylem yapan çoğu Suriye'li asvaş mağduru mülteciler, elelrinde dövizlerle eylem gerçekleştirdiler. Özellikle çocukların sesleribni duyurduğu eylemde uzunca bir süre "anne Merkel kapıyı aç" sloganları atıldı. Çocuklar söyledikçe yanlarındaki büyükler de eşlik ettiler

Yunanistan'daki mülteciler Almanyaya geçmek istiyor VİDEO

Yunanistan'daki mülteciler Almanya'ya geçmek istiyor

"ALMANYA'YA GİTMEK İSTİYORUZ"

Mültecilerin eylemi ses getirirken,  protesto gösterisi olaysız olarak tamamlandı. Mültecilerden biri Almanya'ya gidiş için; "Yeter artık, neredeyse bir buçuk yıldır buradayız. Anne Merkel'in kapıyı açacağına inanıyoruz. Çünkü o bize yardım edecek. Bizi de Almanya'ya almasını istiyoruz, Almanya'ya gitmek istiyoruz"dedi.

ALMANYA MÜLTECİLERE SESSİZ

Mültecilerin gerçekleştirdiği gösterinin ardından Alman hükumetinden herhangi bir açıklama gelmezken, olaya nasıl yaklaşacağı merak konusu.

Ülkelerine mültecileri kabul etmemek için türlü bahanelere başvuran ve hatta ırkçılık yapan Avrupa ülkeleri, savaş mağduru mültecileri sınır dışı etmek için her yolu deniyor. 

Ülkelerinden uzakta bulunan mülteciler buralarda da yaşanamaycak yerlerde barındırılıyor, olumsuz koşullarla mücadele ediyor.

Yunanistan'daki mülteciler Almanya'ya geçmek istiyor