Yunanistan'ın Attika bölgesinde yangın
DHA

Yunanistan'da çam ormanında çıkan yangın, Oropos bölgesinde bulunan evleri yakıp ilerlerken Belediye Başkanı, Ayioi Apostoloi ve etrafındaki sayfiye yerinin derhal boşaltılmasını istedi.

Toplam 320 çocuk ağırlayan Kinderland ve Anagennisi tatil kampı boşaltıldı, çocuklar ise sahilde bulunan Kalamos Oteline nakledildiler.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında yaralanan Attika İtfaiye Şefi Konstantinos Giovas 401 Askerî Hastanesine kaldırıldı.

Yunanistan'ın Attika bölgesinde yangın

"ORTALIK CEHENNEM GİBİ"

Oropos Belediye Başkanı Thomas Russos “Durum çok kötü. Ortalık cehennem gibi. Alevler 50 metrelik bir mesafede. Elektrik kesildi. Herkesin evlerini terk edip deniz kenarına inmesi gerek. Sabah olunca ne yapmamız gerektiğine bakarız.” dedi.

Yunanistan'ın Attika bölgesinde yangın

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Oropos'ta gece yarısı olağanüstü hal ilan edilirken, Elektrik İdaresi, durumun bu  şekilde devam etmesi halinde bütün Doğu Attika bölgesinde elektriğin kesilme ihtimali olduğunu bildirdi.

Yunanistan'ın Attika bölgesinde yangın

YANGIN İKİ KOLDAN İLERLİYOR

15 kilometre civarında cephesi olan yangın kuzey ve güney olmak üzere iki koldan ilerliyor. Başbakan Aleksis Çipras bütün devlet mekanizmasının seferber olmasını istedi ve “Bu zor saatlerde hepimiz oradaki vatandaşların, alevlerle mücadele eden itfaiyecilerin ve gönüllülerin yanındayız” açıklamasını yaptı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)