Yurt genelinde Zafer Bayramı çoşkusu

Yurt genelinde Zafer Bayramı çoşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Türkiye'nin dört bir yanında coşkuyla kutlandı.

İZMİR'DE DÜZENLENEN TÖREN

-İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtında tören düzenlendi.

Törende, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

KUTLAMALARDAN GÖRÜNTÜLER

ANTALYA'DA DÜZENLENEN TÖREN

-30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Antalya'da da törenler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tören sonunda bazı siyasi parti ve dernek temsilcileri de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Yurt genelinde Zafer Bayramı çoşkusu

ŞANLIURFA'DA DÜZENLENEN TÖREN

-Şanlıurfa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehitlik Çamlık Anıtı'nda düzenlenen ilk törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali İzzettin Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutan vekili Piyade Albay İsmail Güzeller, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Nihat Kılınç ve katılımcılar şehitlikteki kabirlere karanfil bıraktı.

KONYA, KARAMAN, AKSARAY'DA DÜZENLENEN TÖREN

-30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, Konya, Karaman ve Aksaray'da coşkuyla kutlandı.

Konya'da Anıt Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Karaman Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen tören ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Aksaray Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Program, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından geçit töreni ile sona erdi.

Yurt genelinde Zafer Bayramı çoşkusu

KIRKLARELİ'DE DÜZENLENEN TÖREN

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Kurmay Yüzbaşı Ahmet Ertekin, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin vatanını korumak maksadıyla Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin her türlü imkansızlık, olumsuz şartlar karşısında ve bağımsızlık yolunda kazandığı büyük zafer olduğunu anlattı.

Yurt genelinde Zafer Bayramı çoşkusu

TEKİRDAĞ'DA DÜZENLENEN TÖREN

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nı okundu. Yerlikaya, buradaki törenden sonra valilik makamında tebrikleri kabul etti.

VAN, BİTLİS, MUŞ VE HAKKARİ'DE DÜZENLENEN TÖREN

-30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de törenlerle kutlandı.

Van'daki kutlamalar, valilik bahçesindeki Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra valilik makamında tebrikleri kabul eden Vali Vekili Sabri Uzun, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve Belediye Başkan Vekili Pınar Demir, Cumhuriyet Caddesi'ndeki tören alanına katıldı.

Vali Vekili Uzun, Korgeneral Barutçu ve Belediye Başkan Vekili Demir'in vatandaşların bayramını kutladığı etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Yurt genelinde Zafer Bayramı çoşkusu

HAKKARİ'DE DÜZENLENEN TÖREN

Hakkari'deki törenler de valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Yakup Canbolat ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Atatürk anıtına çelenk bırakırken, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu törene katılmadığı için alanda bulunan kurum çelengi anıta sunulmadı.

Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Hilmi Kendircioğlu'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından geçit töreni yapıldı.

Mehmetçiğin caddeden geçişi vatandaşlar ve protokol üyeleri tarafından dakikalarca alkışlandı.

Tören Vali Canpolat ve Tuğgeneral Otal'ın tebrikleri kabul etmesiyle son buldu.

Yurt genelinde Zafer Bayramı çoşkusu

BİTLİS'TE DÜZENLENEN TÖREN

Bitlis'te, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Orhan Öztürk, makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Vali Öztürk ile İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Yunus Emre Karamanoğlu, halkı selamladı. İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Murat Özer'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından asker ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin yapıldığı ve sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödüllerinin verildiği kutlamalar, tören geçişiyle son buldu.

Yurt genelinde Zafer Bayramı çoşkusu

MUŞ'TA DÜZENLENEN TÖREN

Muş'taki törenler, Valilik önündeki Atatürk anıtına Vali Vedat Büyükersoy, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından çelenklerin sunumu ve tebriklerin kabulü ile başladı.

Tören daha sonra İstasyon Caddesi önündeki alanda devam etti.

Vali Büyükersoy, Kurmay Albay Işık ve Belediye Başkanı Asya'nın halkı selamlaması ile devam eden törende, Piyade Üsteğmen Şükrü Burak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından kutlamalar tören geçişi ile sona erdi.

Yurt genelinde Zafer Bayramı çoşkusu