Yurtta kalan öğrenciler de oy kullanabilecek

Yurtta kalan öğrenciler de oy kullanabilecek

YSK kararı Yurtta kalan öğrenciler, 12 Haziran'ta gerçekleştirilecek Genel Seçimlerde yaşadıkları yurda bağlı ilçelerde oy kullanabilecek.

Seçimin üniversitelerin final dönemine denk gelmesi yaşadığı şehrin dışında okuyan üniversite öğrencileri için sorun teşkil etmekteydi. Evde yaşayan öğrencilerin, bir adet fatura ve kimlikle yaşadığı ilçenin bağlı bulunduğu nüfus müdürlüğüne giderek kaydını değiştirmesi gerekiyor.

Yurtta kalan öğrenciler ise okuldan öğrenci olduklarına dair belge ve kaldıkları yurttan, yurtta kaldıklarına dair belgeyle nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararına göre, başvurular 31 Mart Perşembe günü saat 17:00'ye kadar yapılabiliyor.

YSK KARARI

7 Mart 2011 tarihli, 2011/158 sayılı kararı ile kabul edilen Seçmen Kütüğünün Güncelleştirilmesi Usul ve Esaslarını Gösterir Örnek 140/I sayılı genelgenin 7. maddesinin c fıkrası şu şekilde:

"Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmak suretiyle nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

Bu kisilerin askı süresince posta ile yapacakları müracaatları ile muhtarlık bölgesi askı listelerinin indirilme tarihi olan 31/3/2011 Persembe günü saat: 17.00'den sonra yapılacak basvurular nüfus müdürlüklerince hiçbir suretle dikkate alınmayacaktır."