Yurtta kalan üniversiteliler sağlık taramasından geçecek

Yurtta kalan üniversiteliler sağlık taramasından geçecek

Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında YURTKUR öğrencilerinin sağlığının ve geliştirilmesi için başlatılacak tarama programın imza töreninde konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, birey ve toplum sağlığına önem verdiklerini, 2014'de sağlık okur yazarlığının geliştirilmesi için çalışma yürüteceklerini söyledi.

İSTEYENLER MUAYENE OLABİLECEK

"Tarama programının nasıl yürütüleceği?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, genel bilgilendirme sonrası muayene olmak isteyen gençlerin belirlenen alanlarda taramadan geçirileceğini söyledi. Taramanın yurtlarda oluşturulacak birimlerde yapılacağını anlatan Müezzinoğlu, sürecin öğrenci yoğunluğuna göre devam edeceğini bildirdi.

KAN UYUŞMAZLIĞI İĞNESİ

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, öğrencilerin ailelerine sağlık durumlarıyla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmayacağını ifade etti. Kan uyuşmazlığı iğnesinin temininde yaşanan sıkıntılar anımsatılarak "İlaçta yeni bir kur fiyatı belirlenmesinin söz konusu olup olmayacağı" sorusu üzerine Müezzinoğlu, bazı ilaçların temininde zaman zaman kısa süreli sıkıntılar yaşandığını ancak vatandaşın ihtiyacı olan sağlık hizmetine ulaşımında sorun olmaması için duyarlılık gösterdiklerini belirtti.

'İLAÇLA İLGİLİ SIKINTININ ÇÖZÜLECEĞİNİ İFADE EDEBİLİRİM'

Döviz kurlarındaki değişikliklerin bazı ilaçlarla ilgili sıkıntıya neden olduğunu ancak bu sorunların kısa sürede çözümlendiğini anlatan Müezzinoğlu, söz konusu ilaçla ilgili Ekonomi Koordinasyon Kurulunun (EKK) son kararını vereceğini ve sorunun çözüleceğini bildirdi. Kur düzenlemesinin bugünkü EKK'nın gündeminde olmadığını ancak bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Müezzinoğlu, "Ama ilaçla ilgili sıkıntının çözüleceğini ifade edebilirim" dedi.