Yürüyen reklam panosu Cristiano Ronaldo

Yürüyen reklam panosu Cristiano Ronaldo

Kralspor.com - Dış Haberler

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo şu anda Lionel Messi ile beraber futbolun zirvesinde yer alıyor. Şimdiden adını efsaneler arasına yazdırmayı başardı diyebiliriz.

Fakat Ronaldo'nun saha içerisindeki başarısı kadar saha dışındaki başarısı da dikkat çekiyor. Futbolun en önemli yüzlerinden biri olan Ronaldo dünyaca ünlü firmaların da dikkatini çekiyor.

SPONSORLARDAN 26.5 MİLYON POUND

Kendine ait bir iç giyim markası bulunan Portekizli yıldız petrolden, şampuana, teknolojiden yiyecek sektörüne kadar bir çok alanda önemli anlaşmalara imza atmış durumda. CR7 kişisel sponsorlarından yılda tam olarak 26.5 milyon poundluk bir gelir elde ediyor. Hemen hemen her alanda dünya devi şirketlerle anlaşamaları bulunan Ronaldo saha dışarısında da zirveye oynuyor.

SOSYAL MEDYADA DA ZİRVEDE

Sosyal medyada da etkili bir rol üstlenen yıldız futbolcu Twitter'da 30 milyon, Facebook'ta ise 100 milyon hayran kitlesini aşarak önemli bir başarıya imza attı. Tüm bu veriler Ronaldo'nun başarılı bir sporcu olmasının yanı sıra pazarlamada da yeterince iyi olduğunu ortaya koyuyor.

Ronaldo, Real Madrid'den 15 milyon pound ve kişisel sponsorlarından ise 26.5 milyon pound kazanırken toplamda yıllık 41.5 milyon pound ile her yıl önemli bir servetin sahibi oluyor.

Yürüyen reklam panosu Cristiano Ronaldo