Zafer Çağlayan haberlerine firmadan açıklama

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın 700 bin liralık "Patek Philippe" marka saatinin rüşvet olduğu, firmanın gazete ilanı vermediği ve merkez mağaza sorumlusunun bazı medya kuruluşlarına açıklama yaptığı iddia edilmişti. Ülke Haber'in haberine göre iddialar, firmadan gönderilen maille çürütüldü. Ülke Haber'in haberine göre Zafer Çağlayan, "Ben saati bir gazetenin ilanında gördüm, çok beğendim, ilgili firmayla temasa geçtim, 'kişiye özel üretiyoruz' dediler. Daha sonra firma yetkilisi beni aradı ve 'satın alacak mısınız?' dedi. Bu konuşma yapılırken Rıza Zarrab o ortamda bulunuyordu. 'Bizim orada ofisimiz var, alır size gönderirler' dedi. Sonra bir araçla saati bana gönderdiler. Saatin faturası alanın üstüne ama garanti belgesinde benim adım geçiyor. Saatin parasını ödedim ve mal beyanımda da gösterdim" demişti.

Bazı gazetelerde konuyla ilgili yapılan haberlerde uzun yıllardır özel saat üreten firmanın gazetelere ilan vermediği iddia edilirken, Ülke Haber'in haberine göre firma ilgili gazetelere "Gazete ilanı vermiyoruz" dememiş, "Özel bir saat ürettiğimiz zaman bunu müşterilerimize elektronik postayla bildiririz" açıklamasını yapmıştı.

Fezleke görüşmeleri sırasında Çağlayan'ın Meclis kürsüsünden gösterdiği ve Reza Zarrab'ın yardımcısı Murat Yılmaz'ın adı yazan faturanın yalan olduğu da iddia edilmiş ve bir de gümrük vergisi ödenmediği, bunun suç olduğu ve gümrük vergisinin 126 bin lira tuttuğu öne sürülmüştü. Çağlayan ise, bu saatle ilgili mal beyanında bulunduğunu açıkladı.

FİRMA: ÇIKAN HABERLER YANLIŞTIR

Ülke Haber'in haberine göre Patek Philippe firmasının gönderdiği maile göre eski Bakan Zafer Çağlayan'a ilişkin medyada yer alan tüm haberler yalanlandı.

Açıklamada, "Firmamız eski Bakan Çağlayan ve firma ile ilgili medyada yayınlanan bilgilerin tamamen yanlış olduğunu belirtir. Yine şirket politikalarına göre müşterilerimiz hakkındaki bilgiler tamamen gizlidir ve bu nedenle Patek Philippe firması müşterileri ile ilgili herhangi bir bilgi bülteni geçmez ve açıklama yapmaz. Sahibi oldukları saatler hakkında bilgi vermek müşterilerin kendi kararı ve özgür iradeleriyledir" denildi.