Zahide Yetiş Arısoy Kimdir?

zahide yetiş

Zahide Yetiş Arısoy, 7 Temmuz 1979 yılında Avusturya’nın Viyana şehrinde dünyaya geldi. Küçük yaşta anne ve babası boşandığı için babaannesinin yanında İzmir’de büyüdü. 1’i kız 4 kardeşi vardır. İlk evliliğinden boşanan başarılı sunucu, 2014 yılında Cem Arısoy ile Paris’te dünya evine girdi.

Lise eğitimini İzmir Özel Fatih Koleji'nde aldı. Üniversiteyi Dokuz Eylül’de Satış Yönetimi ve İşletme Bölümü'nde okudu.

TELEVİZYONCULUK KARİYERİ

Televizyon ile başlangıcı TRT'de seslendirmelerle oldu. TRT onun yetişmesi açısından dönüm noktası oldu. Bu dönemde radyo haber spikerliği ve metin yazarlığı yaptı. Birçok programda sunuculuk yaptı.

TV8’de yayınlanan ve kendisinin hazırlayıp sunduğu “Kentlerin Dili” adlı programla Türkiye’deki 25 şehri yarı belgesel formatında ekrana taşıdı.

Türkiye’nin ilk teknoloji programı olan “İnternet TV”yi altı yıl boyunca sundu. Aynı zamanda “İnternet Dünyası” adlı bir gazete köşesi hazırladı. “Genç Gözüyle Tartışma, İnternet TV, Türk Site, Gün Başlıyor, Şans Karesi, İzlenimler” gibi programları yaparak sundu.

Esas tanınması ise 2009 yılında Kanal D'de yayınlanan “Doktorum” programıyla oldu. Halen atv ekranlarında “Zahide ile Yetiş Hayata” adlı programı sunmaktadır. Zahide Yetiş Arısoy’un “Dinle! Hayat Sana Fısıldıyor!” adlı bir de kitabı vardır.