Zaman yazarı: Atatürk'ün hayatında 19 kadın vardı

Zaman yazarı: Atatürk'ün hayatında 19 kadın vardı

Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatının anlatıldığı "Muhteşem yüzyıl" dizisi ortalığı fena karıştırdı. Günlerdir dizinin harem yaşantısını ön plana çıkardığı, Kanuni'nin içki içerken gösterildiği için protesto gösterileri düzenleniyor. Diziyle ilgili tartışmalara tarihçiler de yorum yaptı.

ÖZEL HAYATA MÜDAHALE

Konuyla ilgili konuşan Zaman gazetesi yazarı Mustafa Armağan'ın sözleri de oldukça tartışılacak gibi görünüyor. "Özel hayat okur ve seyirci için her zaman ayartıcıdır. Ancak bunlar canlandırmaya girdiği zaman özel hayata müdahale olur. Bu bakımdan yalnız padişahların değil, hiçbir yöneticinin yatak odasında yaşananları canlandırmak kimsenin haddine değildir.

ATATÜRK'ÜN HAYATINDA DA 19 KADIN VARDI

Bakınız, Atatürk'ün hayatında 19 kadın vardı, değil mi? Hakkında bu kadar film çevrildi, beraber olduğu bir kare gördünüz mü? Çekilseydi, herhalde Genelkurmay bile muhtıra verirdi.

SULTAN'IN YATAK ODASINA KAMERA SOKTU

Peki Atatürk bu milletin ortak değeri de, Kanuni deği mi? Neden Atatürk'e gösterilen saygı ve özen padişahlardan esirgeniyor? Ben 'Muhteşem Yüzyıl'ı okullarda çocuklara örnek diye okutulan bir sultanın yatak odasına kamera soktuğu için eleştiriyorum ve kınıyorum."