Zaman yazarı Şahin Alpay'dan çirkin benzetme

Zaman yazarı Şahin Alpay'dan çirkin benzetme

Başbakan'ın Gizem'in katili için yaptığı 'idam' çıkışı sonrası, Cemaat gazetesi Zaman'ın yazarı Şahin Alpay çirkin bir benzetmede bulundu. Erdoğan'ın Cemaat–i İslami liderlerinden Molla'nın ve Mısır'daki idam kararlarının durdurulması girişimlerini hatırlatarak 6 yaşındaki Gizem'in katiline yönelik tutum için "Sadece İslamcıların idamına mı karşısınız?" diye sordu.

"AB, İNSAN HAKLARIYLA BAĞDAŞMIYOR DİYE İDAMI KALDIRDI"

İşte Şahin Alpay'ın o yazısı;

İdam cezası her şeyden önce yaşam hakkıyla, insan haklarıyla bağdaşmaz. Bunun için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne taraf (15 yıldır idam uygulamayan Rusya dışındaki) bütün Avrupa Konseyi üyeleri ve bütün Avrupa Birliği üyeleri idam cezasını yasalarından sildi.

"SADECE İSLAMCILARIN İDAMINA MI KARŞISINIZ?"

Erdoğan, 2008'den beri çeşitli vesilelerle devletin katili affetme yetkisi olmadığını, bu yetkinin (İslam hukukunun öngördüğü ve yakınlarda İran'da görüldüğü üzere) maktulün ailesine ait olduğu görüşünü dile getiriyor. Aynı Erdoğan, Aralık 2013'te Bangladeş Başbakanı'nı arayarak Cemaat–i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla'nın idam cezasının durdurulmasını istedi. Oysa Molla'nın öldürülmelerinde rolü olduğu iddia edilen kimselerin aileleri kendisini affetmediler ve ne yazık ki Molla idam edildi. Erdoğan, Mısır'daki idam kararlarının durdurulması için de (askerî yönetime değil ortaya) çağrı yapıyor, ama idama mahkûm olanlarca öldürüldüğü iddia edilen polislerin aileleri af istiyor mu, bilmiyoruz... Erdoğan'a sormaya hakkımız var: Siz idam cezasına değil de sadece İslamcıların idamına mı karşısınız?

"MISIR'DAKİ CEZALARI PROTESTO ETTİLER"

Erdoğan ABD'nin ve AB'nin Mısır'daki idam cezalarına ses çıkarmadığını iddia ediyor, ama doğru değil. Gerek ABD gerekse AB, Mısır'daki cezaları protesto etti. ABD'nin utanılacak durumda olduğu ise muhakkak; hâlâ idam cezası uygulayarak Çin, İran ve Suudi Arabistan gibi diktatörlüklerle aynı ligde yer alıyor.