Zeki Müren vefatının 19'uncu yılında anıldı

Besteci ve ses sanatçısı Zeki Müren, vefatının 19'uncu yılında Bursa'daki kabri başında anıldı.

Zeki Müren vefatının 19'uncu yılında anıldı

Müren'in, Emir Sultan Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'nın bazı yöneticileri ve sanatçının yakınları katıldı.

DUYGULARA DOKUNAN SANATÇI ANILDI

TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı adına çelenklerin konulduğu Müren'in kabri başında, dualar okundu. Zeki Müren'in yeğeni İlknur Güner, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Müren'in Türk halkının hislerine, aşklarına, üzüntülerine, duygularına dokunan bir sanatçı olduğunu söyledi.

Zeki Müren vefatının 19'uncu yılında anıldı

"GURUR DUYUYORUZ"

Müren'i, Edirne'den Kars'a kadar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan Türk milletinin temsilcisi olarak görüldüğünü ifade eden Güler, "Kendisini, çok zor zamanlar yaşadığımız şu günlerde her şeyiyle Türk milletine teslim olduğu için bir kez daha kutluyorum. Ailesi olarak kendisiyle gurur duyduğumuzu bir kez daha belirtiyorum. İnşallah hepimiz onun açtığı yoldan giderek ülkemizin daha refah, eğitim seviyesi yüksek ve askeri olarak güçlü bir yapıya kavuşmasını sağlarız. Müren, vefat ettiğinde torunum Demir daha doğmamıştı. 10 yıl sonra doğdu ama onun tüm şarkılarını, hissiyatlarını tüm gençler gibi biliyor" diye konuştu.

Zeki Müren vefatının 19'uncu yılında anıldı

İNSANLARA ROL MODEL OLDU

TEV Bursa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan ise "Sanat Güneşi"nin, kendileri için bir "eğitim güneşi" olduğunu ve insanlara rol model oluşturduğunu söyledi. Müren'in, Türkiye'nin geleceğinin eğitimle olacağı bilinciyle tüm mal varlığını bu iki güzide vakfa bağışladığını hatırlatan Çalışkan, "Sanatçı olarak onun bir lider olduğunu, yenilikçi olduğunu görüyoruz. 29 Eylül'de kendisinin adına yapmış olduğumuz Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'nde okumuş olduğu bütün kitaplarından derlediğimiz 150 tane kitabı da orada bir kütüphane açarak liseye bağışlayacağız" dedi.

Zeki Müren vefatının 19'uncu yılında anıldı

210 ÜNİVERSİTELİYE BURS

Vakfın Zeki Müren Burs Fonu'ndan şimdiye kadar 2 bin 461 öğrencinin yararlandığını belirten Çalışkan, bu öğretim yılında da 210 üniversiteliye burs verdiklerini bildirdi.