Zeytin Dalı Operasyonu'na İran'dan ilk tepki
ensonhaber.com

Suriye toprakları içerisinde, sınırın hemen yanında bulunan Afrin bölgesinde operasyonlarını başlatan TSK, terör faaliyetlerini sonlandırmak ve sınır güvenliğini sağlayarak, bölge refahını yeniden arttırmak isterken, dış güçler bu duruma tepki gösteriyor.

Mısır, ABD, Almanya ve Fransa'nın ardından son tepki İran'dan geldi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü operasyonun bölgedeki teröristlerin elini güçlendirebileceğini belirterek harekata son verilmesi çağrısı yaptı.

Zeytin Dalı Operasyonu'na İran'dan ilk tepki

"TERÖRİSTLERİN ELİ GÜÇLENEBİLİR"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahram Hasami Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yaptığı açıklamada TSK'nın terör karşıtı başlattığı operasyonun bölgedeki terör faaliyetlerini artırabileceğini, terörü durdurmak bir yana  bölgedeki teröristlerin elini güçlendirebileceği yönünde görüş bildirildi.

Hasami bununla birlikte, Türkiye'ye Afrin operasyonuna son verme çağrısı yaptı.

Zeytin Dalı Operasyonu'na İran'dan ilk tepki

ZEYTİN DALI OPERASYONU'NA TEPKİLER

PKK karşıtı gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu'na uluslararası arenadan pek çok tepki gelmiş, bunların büyük bir kısmı operasyonun haklılığına değinirken yalnızca ABD, Mısır, Fransa, Almanya ve İran'dan karşıt yönde tepki geldi.

Zeytin Dalı Operasyonu'na İran'dan ilk tepki

Ülkelerin harekat için ortak görüşü "Suriye'yi zayıflatma ve egemenlik haklarına ihlal" olurken teröristlerin elinin güçleneceği de savunulan bir diğer konu oldu.

İran ile ABD'nin ortak görüşte bir açıklama yapması da harekata dair gelen tepkiler içindeki ilginç bir ayrıntı oldu.