Ziraat Bankası Bank Asya'yı satın almayacak

ziraat-bankasya

Ziraat Bankası'ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Bank Asya'nın alınmasıyla ilgili görüşmelerin sonlandırıldığı açıklandı. Finansal sıkıntı yaşayan Bank Asya'nın TMSF denetiminden kurtarılması için yapılan operasyon da bu kararla başarısız oldu.

GÖRÜŞMELER SONLANDIRILDI

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bilindiği üzere Ziraat Bankası A.Ş, bir süredir katılım bankası kurma çalışmalarını sürdürmektedir. Diğer taraftan da, Asya Katılım Bankası A.Ş'nin, banka ortaklık yapısının değişimi yönünde yatırımcılarla görüşmekte olduğu bilinmektedir. Bu çerçevede söz konusu katılım bankası ile Bankamızca da resmi olmayan görüşmeler yapılmış olmakla birlikte Asya Katılım Bankası A.Ş'nin imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada Bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı sonucuna varılmış, görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verilmiştir."

BANK ASYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bank Asya'nın 8 Ağustos 2014'te özel durum açıklamasının akabinde, Ziraat Bankası'nın Bank Asya'nın imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik ilgisinin ifade edildiği görüşmeler yapıldığı hatırlatıldı.

"RESMİ TEKLİFİN YAPILMAYACAĞI ANLAŞILMIŞTIR"

Açıklamada şunlar kaydedildi;

"Bu görüşmelerde, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik resmi teklif iletilmesi halinde satış görüşmelerinin başlatılacağı ifade edilmiştir. Söz konusu banka tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan özel durum açıklamasından, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik görüşmeleri başlatacak resmi bir teklifin yapılmayacağı anlaşılmıştır."