Zirve Yayınevi iddianamesi hazır

Zirve Yayınevi iddianamesi hazır

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca ''Zirve Yayınevi'' cinayetlerine ilişkin hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy'un hazırladığı 761 sayfalık toplam 19 sanıklı iddianameyi Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

HURŞİT TOLON'A ÖRGÜT SUÇLAMASI

İddianamede adı geçen kişiler, ''terör örgütü kurma ve yönetmek'', ''adam öldürmeye azmettirmek'' ve ''hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek''le suçlanıyor.

İddianamede, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil'in, ''terör örgütü yöneticiliği' ile suçlanıyor.

Ayrıca Rahip Santaro ve Hrant Dink cinayetlerinin de aynı örgütün farklı hücreleri tarafından işlendiği ileri sürülen iddianamede, bazı muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduğu 19 sanığın ismi yer alıyor.

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüştü. Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili açılan mevcut davada, 6'sı tutuklu 9 sanık yargılanıyor.