Ziya Yılmaz gayrimenkul sektörünü değerlendirdi

Gizem Kanat / Ensonhaber Emlak

Dünyada ses getiren ve dünya birincilikleri olan projeler üreten DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ziya Yılmaz gayrimenkul sektörünü değerlendirdi

Ziya Yılmaz gayrimekul sektörünü değerlendirdi İZLE

KONUT SATIŞLARI ARTTI

2015 yılında konut sektöründe yüzde 12 oranında satış gerçekleştiğini ve büyük başarı yakaladığını belirten Yılmaz, "2016 yılı, bizim sektörde yüzde 10 büyüme beklediğimiz bir yıl. İki seçim atlattık. Koalisyon olur mu olmaz mı diye tartışmaların olduğu bir dönemdi. Ona rağmen Türkiye ekonomisine, Türkiye'nin milli gelirine, yine sektörümüz büyük katkıda bulundu" dedi.

TÜRKİYE'DEN YABANCILARA 5 MİLYAR DOLARLIK KONUT SATIŞI

Yönetmeliklerin, inşaat sektörünün gelişmesi için önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, özellikle Tüketici yasalarında bazı sıkıntılar olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, yabancıya konut satışının hala istenilen seviyelere ulaşmadığını da sözlerine ekledi; "Türkiye herhalde bu yıl 5 milyar dolara yakın bir satış grafiği yakaladı. Bu, rakip ülkelerle karşılaştırdığınız zaman çok düşük bir seviyede kalıyor"

"YABANCI YATIRIMCIYA ANADOLU YAKASI'NI TANITTIK"

Yabancı yatırımcıların genellikle nereleri tercih ettiğini sorduğumuz Yılmaz, yatırımcıların sadece Beşiktaş, Şişli, Bomonti veya Maslak'ı bildiğini, ama zamanla Bağdat Caddesi'ni, Üsküdar'ı, Altunizade'yi, Maltepe'yi ve Kartal'ı da tanımaya başladığını belirtti.

Yılmaz, projelerini yabancı yatırımcılarına tanıttığını ifade ederek, "Kendimiz Dubai'de İstMarina'nın tanıtımını yaptık. Birinci gün yerli basını getirdik, ikinci gün Ortadoğu'nun ve komple o ülkelerin basınını davet ederek Kartal ve Maltepe'yi anlattık. Yabancı yatırımcılara Anadolu Yakası'nı tanıttık. Zamanla oturacak. Ülkemizi iyi tanıtmamız lazım. İyi yönlerini ortaya çıkarmamız lazım, bu da zaman istiyor." diye konuştu.

Ziya Yılmaz gayrimenkul sektörünü değerlendirdi

"GURUR DUYULACAK PROJELER ÜRETİYORUZ"

DAP Yapı, dünyada ve Türkiye'de birçok proje geliştiriyor ve ödül kazanıyor. Bu konuya da değinen Yılmaz, "Biz farklı konseptler geliştiriyoruz. Dünyada ses getiren projeler yapıyoruz. İlkleri yapıyoruz. Biz 20-30 yıl sonra da kendinden söz ettirebilecek, ülkeye değer katan, oturduğunuz ve baktığınız zaman gurur duyabileceğiniz projeler ve konseptler geliştiriyoruz" dedi.

Ziya Yılmaz gayrimenkul sektörünü değerlendirdi

"HAVADA DURAN BİR BİNA YAPMAK İSTİYORUM"

Son olarak hayalindeki mimariyi de bizlerle paylaşan Yılmaz, gerekli teknoloji sağlandığı takdirde havada duran bir bina yapmak istediğini dile getirdi.