Zonguldak ve Muğla'dan tepki çeken iki hayvan haberi

Zonguldak ve Muğla'dan tepki çeken iki hayvan haberi

Muğla ve Zonguldak'tan gelen iki 'hayvan' haberi akıllara durgunluk verecek cinsten. Muğla'da bir eşeğe 4 kişi tecavüz ederken, Zonguldak'ta arka ayakları bağlanmış ve başı taşla ezilmiş köpek bulundu. Köpeğe tecavüz edildiği iddia ediliyor.

İşte Muğla ve Zonguldak'tan gelen iki haber:

Eşeğe tecavüz iddiasına gözaltı

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde sahibi tarafından terkedilen eşeğe tecavüz ettikleri ileri sürülen 4 kişiden 1"i, hayvanseverler tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Polis, diğer 3 kişinin de yakalanması için çalışma başlattı.

EŞEĞİ DAĞA GÖTÜRÜP TECAVÜZ ETTİLER

Zonguldak ve Muğla'dan tepki çeken iki hayvan haberi

Milas'taki Sodra Dağı eteklerindeki sitelerde oturanlar, önceki gün Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Meliha Tekin'i telefonla arayıp, bir grubun dağa götürdükleri eşeğe tevacüz ettiğini anlattı. Meliha Tekin aynı ihbar dün de yapılınca, dernek üyeleri ve zabıta ekibiyle birlikte bölgeye gitti. Tekin ve kendisiyle gidenler, eşeğe tecavüz ettiği ileri sürülen inşaat işçisi 32 yaşındaki Z.A.'yı yakaladı. Z.A., Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Milas Belediyesi Veterineri Fatih Yalçın tarafından genel bir muayeneden geçirilen eşeğin ön sağ bacağının kırık olduğu ve yürümekte güçlük çektiği tespit edildi. Eşek daha sonra Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından koruma altına alındı.

Gözaltında sorgulanan ve eşeğe tecavüz ettiğini itiraf eden Z.A., kendisi dışında yaşları 12 ile 15 arasında değişen 3 kişinin daha tecavüz ettiğini ileri sürdü. Hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis öngören TCK'nın 225'nci maddesinde düzenlenen "Hayasızca hareketler" suçundan tutanak tutulup savcılığa gönderilen Z.A., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Polis, eşeğe tecavüz ettikleri ileri sürülen diğer 3 kişiyi arıyor.

"EN AĞIR CEZA VERİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Meliha Tekin, "Hayvanın ilk etapta kötü muameleye maruz kaldığını tespit ettik. Laboratuvar testine de aslında şu an için gerek yok. Çünkü gözaltına alınan kişi, zaten ifadesinde tecavüz ettiğini itiraf ediyor. Bu olay defalarca tekrar edilmiş. Polis soruşturmasını sürdürüyor. Yakalanan kişinin en ağır cezayı alması için gerekli tutanakları tutup, olayın takipçisi olacağım" dedi.

Foto galeri için tıklayın

Ölen sokak köpeğine gözyaşı

ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'nde oturan hayvanseverler 29 yaşındaki Fatma Çakar ile kardeşi 26 yaşındaki Elif Yıldız, arka bacağında ip bağlı olması nedeniyle işkence yapılarak öldürüldüğünü düşündükleri köpeğin başında gözyaşı döktü. Daha önce de bir kedinin aynı şekilde bacağının iple sıkılması sonucu öldüğünü belirten Çakar ve Yıldız, çevre halkını ve belediyeyi hayvanlara karşı duyarlı olmaya davet etti.

Eski Mahalle'deki Afet Evleri Sitesi'nde oturan Fatma Çakar ve Elif Yıldız, dün öğle saatlerinde sitenin önündeki çöplükte, sağ arka bacağında ip bağlı bulunan bir köpek leşi buldu. Daha önce besledikleri bir sokak kedisi bacağının iple sıkılması sonucu ölen Çakar ve Yıldız, köpeğin de bacağından iple bir yere bağlanıp işkence yapılarak öldürüldüğü düşüncesiyle büyük üzüntü yaşadı. Köpeğin başında gözyaşı döken iki kardeş, oturdukları sitenin yakınında bulunan Devrek Belediyesi Köpek Barınağı'nın yetersizliğinden ve çevre halkının sokak hayvanlarına karşı duyarsızlığından şikayet etti.

TECAVÜZ EDİLMİŞ OLABİLİR

Besledikleri sokak kedisinin bacağındaki ipi sonradan fark ettiklerini belirten Elif Yıldız, ipin veterinerde operasyonla alınabildiğini, ancak kedinin daha sonra düzelemediğini ve öldüğünü söyledi. Mahallede çok sayıda köpeğin bakımsızlıktan telef olduğunu söyleyen Elif Yıldız, "Bu hayvanın da işkence yapılarak öldürüldüğünü düşünüyoruz. Hatta tecavüz edilmiş olabileceğinden şüpheleniyoruz. Yakınımızda belediyenin barınağı var, ancak yetersiz. Köpekler düzenli beslenmiyor ve oradan kaçabiliyorlar" dedi.

Fatma Çakar ise köpeği görünce şok geçirdiğini belirtti. Çakar, "Bu dünya sadece bizim dünyamız değil. Onların da dünyası. İnsanlık dışı bir olay bu. Bir insan bunu nasıl yapar? Çöpe attığımız yemekleri bunlara versek, başka ne isterler ki bizden. Belediyeden daha moden bir barınak, insanlardan da sokak hayvanlarına karşı sevgi ve duyarlılık istiyoruz" diye konuştu. Çakar ve Yıldız, daha sonra köpek leşini gelen belediye görevlisine teslim etti.