Zonguldak'taki maden ocağında ilk sahur
İHA

1

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel bir maden ocağında gece vardiyasında çalışan işçiler, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin 400 metre altındaki madende yaptılar.

YEMEĞİN ARDINDAN DUA

Sahur vaktinin gelmesiyle tahtalardan sofra kuran işçiler, işe bir süreliğine ara verip sahur yaptılar. Yanlarında getirdikleri konserve, soğan, ekmek, domates, biber ve salatalıktan yiyen işçiler, yemeğin ardından dua ettiler.

Zonguldak'taki maden ocağında ilk sahur

"İLK SAHURU YAPTIK"

10 yıldan bu yana maden ocağında çalışan Hasan Demir, "Yerin altında çalışıyoruz. Çalışmak mecburiyetindeyiz. Ekmek parası, bizim kaderimiz bu. İlk sahuru yaptık. Ailemizden uzaktayız ama mutluyuz. Çalışmayı seviyoruz" diye konuştu.

Zonguldak'taki maden ocağında ilk sahur

"KAZASIZ BELASIZ İŞ DİLİYORUZ"

İki çocuk babası maden işçisi Ahmet Kürekçi ise "Bu sahur sabahını ailemizden uzakta geçirdiğimiz için hüzünlüyüz ama arkadaşlarımızla geçirdiğimiz için mutluyuz. Arkadaşlarımızla nice Ramazanlara erişmeyi, bütün Ümmet-i Muhammed’e hayırlara vesile olmasını dileriz. Çalışmak da ibadettir. Bu sahuru burada yapmak bize nasip oldu. Allah, arkadaşlarımızla beraber kazasız belasız çalışmayı nasip eder. İnşallah bir dahaki Ramazanları da ailelerimizle beraber geçirmeyi nasip eder. Bütün arkadaşlarımıza kazasız belasız iş diliyoruz" dedi.

Zonguldak'taki maden ocağında ilk sahur

Kömür üretimine kısa süreliğine ara verip sahur yapan işçiler, yemeğin ardından kömür üretimine devam ettiler.

Zonguldak'taki maden ocağında ilk sahur

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)