Zoran Markovic: Ergin Ataman teröristtir

Zoran Markovic: Ergin Ataman teröristtir

Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız karşılaşması öncesi çıkan olaylarda Sırp taraftarın öldürülmesinin yankıları devam ediyor.

Son olarak Sırbistan'ın İstanbul'da bulunan Başkonsolosu Zoran Markovic, bu olayı "Türk holiganların Sırplara yönelik düzenlediği bir terörist saldırı" olarak nitelerken Ergin Ataman'la da ilgili oldukça çarpıcı bir açıklamada bulundu.

ERGİN ATAMAN TERÖRİSTTİR

Markovic, "Galatasaray antrenörü, maçtan sonra diyor ki bizim taraftarlarımız teröristmiş ve Türk taraftarları terörize etmiş. Ben de diyorum ki, o teröristtir ve bu sözümün arkasındayım." dedi.

Ergin Ataman da twitter hesabından maç sonu yaptığı açıklama sırasında Sırp taraftarının öldürülmesi olayından haberi olmadığını belirtti.

DAVUTOĞLU BİZE SÖZ VERDİ

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic de Galatasaray Liv Hospital maçında genç bir Sırp taraftarın hayatını kaybetmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aleksandar Vucic, Ahmet Davutoğlu'nun Marko İvkovic'in öldürülmesinin ardından kendisini telefonla arayarak başsağlığı dilediğini söylerken, Başbakan'ın failleri bulmak için her şeyi yapacağına dair söz verdiğini belirtti.

Taraftarın öldüğü kavga - İZLE

Ancak Galatasaray Liv Hospital koçu Ergin Ataman yaptığı açıklamaların ardından Sırbistan'da istenmeyen adam ilan edildi.

Bu durumu Ahmet Davutoğlu'na da ileten Sırbistan Başbakanı, Beşiktaş maçında kendilerinin sağladığı güvenlik önlemlerine de dikkat çekti.

ERGİN ATAMAN NE DEMİŞTİ?

"300-400 Sırp zıpır, taraftarımıza, Türk polisine taşlarla ve meşalelerle saldırdılar. Salona gelirken salonun önünde gördüğüm ve yaşadığım manzara dehşet vericiydi. 300-400 kişilik bir grup, sahil yolundan askeri bir tabur gibi toplu halde yolu kapatarak geliyordu. Oradan buraya gelinceye kadar kimse müdahale etmedi. Biletleri ve maça giriş izinleri yok. Ayrıca üst düzeydeki emniyet kuvvetlerimizi de nasıl yanılttılar, hayretler içindeyim. 300-400 Sırp... Bunlara 'terörist' diyeceğim. Bu konuda Avrupa Ligi yönetimini de acil bir şekilde ceza vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu taraftara zaten çok fazla taviz veriliyor. Belgrad'da 18 bin kişilik salonda 25 bin kişi vardı, kınıyorum."

ATAMAN'DAN YENİ AÇIKLAMA: HÜKÜMETİMİZ GEREKLİ ŞEYLERİ YAPIYORDUR

Sırp kulübünün başkanının 'O bir terörist' diyerek hedef aldığı Galatasaray koçu Ergin Ataman, yeni bir açıklama daha yaptı. Ataman, olayın siyasi boyuta ulaştığına dikkat çekerek, hükümetin duruma et atması gerektiğini açıkladı. Deneyimli teknik adam şunları söyledi: "Genç bir taraftarın hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzüldük. Fanatizmin ne boyutlara geldiğini anlatmak için konuştuğumda bu olaydan haberim yoktu. Olay sportif boyutu aştı siyasi boyuta geldi. Zannediyorum hükümetimiz gerekli şeyleri yapıyordur. 'Ergin Ataman teröristtir' şeklinde demeç verilmesi esef verici bir olay. Ben Galatasaray'ın ve Galatasaray taraftarının olaylardan sorumlu olduğunu düşünmüyorum."

Ergin Ataman'dan Sırplar'a terörist cevabı - İZLE