Zsa Zsa Gabor 99 yaşında hayatını kaybetti
ensonhaber.com

Hollywood'da bir döneme damgasını vuran, ilk evliğini bir Türk siyasetçiyle yapan Macar asıllı kadın sinema oyuncusu Zsa Zsa Gabor, 99 yaşında Los Angeles'ta yaşamını yitirdi.

Zsa Zsa Gabor 99 yaşında hayatını kaybetti

ÖLÜM SEBEBİ: KALP YETMEZLİĞİ

Uzun süredir Gabor'un halkla ilişkiler görevini yapan Edward Lozzi, ünlü eski yıldızın kalp yetmezliğinden vefat ettiğini açıkladı.

Zsa Zsa Gabor 99 yaşında hayatını kaybetti

TÜRKİYE'DE YAŞAMIŞTI

1936 yılında Macaristan Güzeli seçilen ve bir süre Türkiye'de yaşayan Gabor, ABD'ye taşındıktan sonra Hollywood'da döneminin en güzel ve çekici kadınlarından biri olarak anıldı.

1958 yılında "En Göz Alıcı Aktris" kategorisinde Altın Küre kazanan Gabor, "Moulin Rouge" ve "Queen of Outer Space" filmlerinde başrol oynamıştı.

CAN DÜNDAR ATATÜRK'LE İLİŞKİSİNİ YAZMIŞTI

Alman kamuoyunda Yeşiller'e yakınlığıyla bilinen Can Dündar adlı yazar yaklaşık 1 yıl önce Zsa Zsa Gabor'un Atatürk'le ilişkisini yazmıştı:

Sonra bir gün Karpiç’te Atatürk’le tanışmış, -kendi deyimiyle- “ilk görüşte vurulmuş, o gece onunla dans etmiş ve bir süre sonra da ilişkiye girmişti”. Bu ilişki 6 ay kadar, haftalık buluşmalarla sürmüştü.

"MUSTAFA KEMAL MUHTEŞEM BİR ERKEKTİ"

Diğer taraftan birçok kaynakta Atatürk'le Gabor'un ilişkisi hakkında bilgi verilirken Doğan Uluç bu ilişkide Gabor'un şunları söylediğini aktarmıştı: "Atatürk'le baloda tanıştım, dans ettik. Birkaç kere de birlikte yemek yedik. Gözleri hala belleğimde. Unutamayacağım bir erkekti Mustafa Kemal"

Zsa Zsa Gabor 99 yaşında hayatını kaybetti

HİLTON OTELLERİNİN SAHİBİYLE EVLENDİ

1941'de boşandıktan sonra Ahmet Ertegün tarafından ABD sosyetesine tanıştırılan Gabor, 1942'de Hilton Otellerinin sahibi Conrad Hilton ile evlenmişti. Gabor'un, 1946'da boşandığı Hilton ile evliliğinden tek çocuğu olan Francesca Hilton doğmuştu.

Zsa Zsa Gabor 99 yaşında hayatını kaybetti

Gabor, 2002 yılında trafik kazası geçirmişti. 2010 yılından bu yana sağlık sorunları yaşayan ünlü yıldız, 2015 Ocak ayında kızı Francesca Hilton'u kaybetmişti.