1 euroluk mağarada inanılmaz değişim

Genç çift Alexis Lamoureux ve Lotte Van Riel pek çok gencin anlayabileceği sıkıntılar içindeydiler. Düzenli bir işleri olmaması, ev kiralarını ödeyecek para bulamamaları gibi… Bir gün bir açık artırmada, Fransa’nın Loire Vadisi‘nde sadece 1 euroya bir mağara ev satın aldılar. Hoş, satın aldıklarında mağaranın içi evden çok kocaman bir çöplüğe benziyordu. Burayı tekrar bir eve benzetmek üzere kolları sıvayan çifti maddi ve manevi zor bir süreç bekliyordu.

1 euroluk mağarada inanılmaz değişim

Mağarayı dönüştürecek paranın “P”sine sahip olmayan çift 25.000 euroluk kredi için on tane banka dolaştı. Lakin düzenli bir işleri yoktu ve tüm bankalardan olumsuz cevap aldılar. Çift, sonunda çareyi Alexis’in babasının restoranında çalışmakta buldu. “Tutkunuza sağlık tatlım” dedirten sevgililer tam üç yıl burada çalışarak para biriktirdiler..

1 euroluk mağarada inanılmaz değişim

Nihayet gereken parayı biriktirdiklerinde kanalizasyon veya elektrik namına hiçbir şeyin olmadığı bu mağarada aylarca sürecek bir çalışma onları bekliyordu. 12 ayda mağarayı yaşanılır bir hale getirmek için aklınıza gelebilecek tüm ayrıntıları tamamladılar. Bu dönüşüm onlara tam 35 bin euroya mal oldu. Bu parayla civarda herhangi bir ev sahibi olmaları mümkün değil.

1 euroluk mağarada inanılmaz değişim - Foto Galeri

1 euroluk mağarada inanılmaz değişim