100 Alevi dede umreye gitti

100 Alevi dede umreye gitti

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in himayesiyle Kerbala ve Umre'ye gidecek Alevi dedeleri ile Bektaşi babaları bugün yola çıktı. Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan ziyaret öncesi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bir basın toplantısı düzenlendi.

''HERKESE NASİP OLSUN İNŞALLAH''

Toplantıda konuşan Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer, “Küçük yaştan beri benim arzuladığım o kutsal toprakları ziyaret etmekti. Şahsım adına bu projeye hizmet eden, hayta geçiren devletimize, TÜRSAB'a ve Kültür Bakanlığı'na teşekkür ediyorum. Esas inançlı, ilim irfan sahibi kardeşlerimizin hayal edip de hayallerini gerçekleştiremeyen bütün canlarımıza da bizden sonra o kutsal değerleri niyaz edecek imkan tanınır. Bizim çatımız altında bulunan bütün insanlar hayal edip, gidemedikleri bu kutsal yerlere inşallah bunun devamı gelerek gider, yüz sürer. Bu projeye kim değer kattıysa bütün kurumlara teşekkür ediyorum. Kerbela ve Necef bizlerin kutsal topraklarıdır. Ben Kabe Beytullah'ı, Kerbela'yı ve Necef'i ayrı görmüyorum. Çünkü biz oraların aşkıyla yaşadık ve bugünlere kadar geldik. ‘Ben insanım' diyen herkese nasip olsun inşallah” dedi.

''TEKRAR BİR ORGANİZASYON DÜŞÜNÜYORUZ''

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, “Necef, Kerbela, Medine, Mekke, Cidde üzerinden dönmüş olacaksınız. Gerek oradaki hizmetleriniz, gerekse otel organizasyonu mükemmel bir şekilde hazırlanmış. Bu kutsal yolculukta beraberce bu ülkenin iyiliğe, beraberliğe, ilme ihtiyacı olduğu bugünlerde hepinizin bu seyahate katılmasından dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyoruz. Biz TÜRSAB olarak organizasyonu üstlenmiş olduk. Beraber yürüyoruz, beraber yaşıyoruz. Bu bir ilktir, inşallah Mayıs ayında tekrar bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.