15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde makas atan sürücü kamerada
İHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde makas atarak ilerleyen sürücüler, adeta trafikte terör estirdi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde makas atan sürücü kamerada

MAKAS ATAN SÜRÜCÜ KORKUTTU

Köprüde araç yoğunluğunun bulunduğu sırada araçlar arasında makas atarak ilerleyen sürücü, tehlikeli hareketleriyle yürekleri ağza getirdi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde makas terörü VİDEO

KAMERA KAYDINI ALAN DİĞER SÜRÜCÜ DE MAKAS ATTI

Trafikte terör estiren magandanın makas attığı o anlar, saniye saniye kameralara yansıdı. Asıl ilginç olan ise sürücünün kamera kaydını alan bir diğer sürücünün de aynı şekilde makas atması oldu.

ARACIN SÜRÜCÜSÜ YAKALANDI

Gerçekleştirilen operasyon sonrası iki sürücü de yakalandı. Araç sürücüsü S.Y.’ya “aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri” maddesinden bin 2 lira, “geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek” maddesinden 235 lira, “öndeki aracı geçerken geçme kurallarına riayet etmemek” maddesinden 235 lira olmak üzere, toplam bin 472 lira idari para cezası kesti.

SÜRÜCÜ BELGESİNE DE EL KONULDU

Ayrıca şahsın sürücü belgesi, “Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik Hükümleri” doğrultusunda ilgili sağlık kuruluşuna sevki yapılarak geçici olarak iptal edildi. Sürücü, “kara, deniz hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, üç (3) aydan iki (2) yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesinden adli işlem yapılmak üzere Arnavutköy Polis Merkezine teslim edildi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde makas atan sürücü kamerada

DİĞER SÜRÜCÜ DE CEZA ALDI

Diğer makas atan diğer aracın sürücüsü M.S.U’ya ise “aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri” maddesinden bin 2 lira, “geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek” maddesinden 235 lira, “öndeki aracı geçerken geçme kurallarına riayet etmemek” maddesinden 235 lira, “seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazları kullanmak” maddesinden 235 lira olmak üzere, toplamda bin 580 lira idari para cezası kesildi.

Ayrıca şahsın sürücü belgesi, “Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda ilgili sağlık kuruluşuna sevki yapılarak geçici olarak iptal edildi. Sürücü M.S.U. “Kara, Deniz Hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, üç (3) aydan iki (2) yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesinden adli işlem Arnavutköy Polis Merkezine teslim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)