Bakan Ziya Selçuk: 20 bin ek öğretmen atanacak
AA

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

20 BİN EK ÖĞRETMEN ATANACAK

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin açıklamada bulunan Bakan Selçuk, bu yıl içerisinde 20 bin ek öğretmen ataması yapılacağını belirtti.

Bakan Ziya Selçuk: 20 bin ek öğretmen atanacak ViDEO

Bakan Ziya Selçuk: 20 bin ek öğretmen atanacak

"DEPREMDE ZARAR GÖREN OKULLARIN NEREYE YAPILACAĞI ÇÖZÜMLENDİ"

Elazığ'daki depremde hasar gören okul binaları hakkında da konuşan Bakan Selçuk, 30 okul binasının hasar gördüğünü, bu binaların nasıl ve nereye yapılacağının hemen çözümlendiğini belirterek, "Pazar günü Elazığ'da olacağım. Velilerimizle de görüşeceğiz, eksikleri tespit edeceğiz. Pazartesi de okulları açacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Ziya Selçuk: 20 bin ek öğretmen atanacak

"SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAK OKULLARDA KONTENJAN ORANI YÜZDE 10 OLACAK"

Selçuk, sınavla öğrenci alınacak okullarda kontenjanların oranının yüzde 10 olacağını, sayının bu oran üzerinden belirleneceğini de söyledi.

Bakan Selçuk, LGS kapsamındaki sınava girecek öğrenci sayısına ilişkin, "Çocuklarımızı asla mağdur etmeyiz, kontenjanlar ayarlandı, rahat olsunlar." diye konuştu.

Bakan Ziya Selçuk: 20 bin ek öğretmen atanacak

"ÖZEL OKUL AÇMA STANDARTLARINI YÜKSELTMEK İSTİYORUZ"

Bakan Ziya Selçuk, sözlerine, "Özel okul açma standartlarını yükseltmek istiyoruz. Bir kısmı kanuni düzenleme gerektiriyor. Bununla ilgili Meclis'teki süreç devam ediyor." diyerek devam etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)