20 bin öğretmen bugün atandı
ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının ihtiyacının karşılanması amacıyla, 'Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik' kapsamında ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen için atama sonuçları bugün açıklandı.

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın https://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyuruldu.

20 bin öğretmen bugün atandı

20 bin öğretmen bugün atandı ViDEO

EN FAZLA SINIF ÖĞRETMENİ ATANACAK

Ataması yapılan 20 bin öğretmen için branşlara göre dağılım belli oldu. Buna göre en fazla atama, 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğinde oldu.

BRANŞLARA GÖRE ATAMALAR

Din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği 1.401, rehberlik 1.056, okul öncesi 1.601, özel eğitim 1.002, Türkçe 1.093, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan ayrıldı.

4 YIL SONRA KADROLU OLACAKLAR

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için tercih başvurusu, 1 Şubat'ta sona ermişti. Yarın ise 20 bin öğretmen hayaline kavuşacak. Sözleşmeli olarak atanan öğretmenlerin en çok merak ettiği soru ise kadrolu olup, olmayacakları.

Mevcut düzenlemeye göre sözleşmeli öğretmenler, 4 yıl sonra kadrolu öğretmen olacaklar. Kadrolu öğretmen olduktan sonra 2 yıl daha çalışırlarsa, yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

Yani 4+2 yıl kalmak zorundalar. Yalnız, bu sürenin 3+1 şeklinde değiştirileceği Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmıştı.

Halen düzenleme yapılmış değil. Yapılırsa 3 yıl sonra kadrolu öğretmen olacaklar ve üstüne 1 yıl çalışıp yer değiştirebilecekler.