2016 KPSS sonuçları açıklandı
Ajanslar

2016 KPSS sonuçları açıklandı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 22-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen ve milyonlarca kişinin merakla beklediği KPSS sınav sonuçlarının bugün saat 16.30'da açıklanması bekleniyordu.

Genel Kültür-Genel Yetenek, Alan Bilgisi ve Eğitim Bilimleri sınavlarının sonuçları az önce açıklandı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet adresinden öğrenebilecekler. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak.

SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA

ÖSYM, KPSS'DEKİ İKİ SORUNUN İPTALİNE KARAR VERDİ

Öte yandan 2016-KPSS lisans genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimlerine ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı, itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi.

Bu kapsamda, ÖSYM Yönetim Kurulu kararı gereği, eğitim bilimleri temel soru kitapçığında yer alan 63. soru ve genel yetenek Türkçe testindeki 11. sorunun iptal edilmesine karar verildiği duyuruldu.

İptal edilen soruların, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.