2019 Ocak ayında YPG/PKK'ya ağır darbe
AA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'nın, ülkenin huzur ile kardeşliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik amansız takibi, güvenlik korucularının da desteğiyle kararlılıkla devam ediyor.

Gece gündüz ve kar kış demeden şehir merkezi ve kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, olumsuz hava koşullarına rağmen haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK'ya yılın ilk ayında da ağır darbe vurdu.

2019 Ocak ayında YPG/PKK'ya ağır darbe

75 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1-31 Ocak tarihlerinde terör örgütü YPG/PKK'nın saldırılarında 1 güvenlik görevlisi şehit oldu, yaralanan 3 güvenlik görevlisi ile 1 sivil tedavi altına alındı.

Örgütün kış üslenmesinde olduğu ocak ayında yurt içi ve dışındaki hava ve kara operasyonlarında, aralarında sözde sorumlularında bulunduğu 75 terörist etkisizleştirildi.

Eli kanlı terör örgütü PKK'ya ve gençlik yapılanmasına yönelik ocakta birçok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, gözaltına alınan 350 şüpheliden 108'i tutuklandı.
Güvenlik güçleri, yurt içi ve dışında terör unsurlarını yok etmek için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

2019 Ocak ayında YPG/PKK'ya ağır darbe

300 BİN ÖDÜLLÜ TERÖRİST TESLİM OLDU

Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri kırsallarında hava ve kara operasyonlarıyla, örgüte hem eleman hem de ciddi lojistik kayıp yaşatan güvenlik güçleri, operasyonlarla örgütün sözde sorumlusunu da etkisiz hale getirdi.

İçişleri Bakanlığı'nın "Terörden Arananlar Listesi"nde 300 bin lira ödülle gri kategoride yer alan PKK'lı terörist Rıdvan Ertaş, 16 Ocak'ta Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu.

2019 Ocak ayında YPG/PKK'ya ağır darbe

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de 18 Ocak'ta terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar Listesi'nde "gri kategori"de yer alan ve ismi açıklanmayan bir başka teröristin yakalandığı bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)