23 yıldır kafasında kurşunla yaşıyor
İHA

Abdurrahman Dağdelen, vatani görevini yaparken 30 Temmuz 1993 günü karakola saldırı oldu. Çatışmada ensesine seken bir mermi isabet eden Abdurrahman Dağdelen, ilk önce Diyarbakır’a, ardından da GATA’ya sevk edildi.

TEDAVİDEN SONRA EMEKLİ OLDU

Yaklaşık 6 ay GATA’da tedavi gören Dağdelen, geçici hafıza kaybı yaşadı ve yürüme zorluğu çekti. Ardından da ‘çürüğe ayrılma’ olarak tabir edilen ‘askerliğe elverişle değildir’ raporuyla terhis oldu. Bir kulağında da işitme kaybı olan Abdurrahman Dağdelen, 6. dereceden ‘vazife malulü’ olarak emekliye ayrıldı.

23 yıldır kafasında kurşunla yaşıyor

KURŞUNU 20 YIL SONRA ÖĞRENDİ

O tarihte başına isabet eden kurşunun kafasında kaldığını 20 yıl sonra 2013 Nisan ayında gittiği hastanede çekilen tomografi ile öğrendiğini söyleyen Abdurrahman Dağdelen, “O zaman böyle bir şey söylenmedi, Kurşunun başımda olduğunu 3 yıl önce öğrendim. Çekilen tomografi raporlarında da başımda 24x8 milimetrelik yabancı cisim olduğu yazılı. Ancak son raporda cismin çıkarılmasının sağlık açısından uygun olmadığı bildirildi. 23 yıldır sağlık problemleri yaşıyorum. Kafamdaki kurşun 20 yıl sonra ortaya çıktı. Kurşunu aldırmanın tehlikeli olduğunu söylüyorlar. İlaç kullanıyorum. Ağrılarım geçmiş değil. Ama kullandığım ilaçlarla biraz olsun rahatlıyorum” diye konuştu.

23 yıldır kafasında kurşunla yaşıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)