27 BDDK müfettişi mahkemeye sevk edildi

d

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ / PDY yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, BDDK'da görevli 27 yeminli müfettiş emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 27 şüpheli Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığındaki işlemlerinin ardından "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. O.Z.C ve O.Ç isimli 2 müfettişin de aranmasına devam ediliyor.

HESAPLARI USULSÜZ İNCELEDİKLERİ İDDİA EDİLDİ

Müfettiş, takipsizlikle sonuçlanan 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen iş adamları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın bazı isimlerin şahsi ve şirket hesaplarını 2013-2014 yılları arasında usulsüz bir şekilde incelemeye aldıkları iddia ediliyor.

İSİM İSİM TUTUKLANANLAR

Şüpheli BDDK murakkıbı Aydın İşsever ile Kücet'in başka suçtan cezaevinde tutuklu bulunduğu belirtildi.
Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Osman Zeki Canıtez ve Oktay Çolak'ın ise adreslerinde bulunamadı. 2 şüpheli firari olarak aranıyor.
Emniyette işlemlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığına çıkarılan 27 şüpheli BDDK murakkıbı: "Enes Arslan, Ali Güleç, Fatih Güneri, Mustafa Yıldız, Tolga Sungur, Kadir Murat Ocaksönmez, Serhat Tiryakioğlu, Mustafa Birdişli, Mercan Mermer Kücet, Murat Yıldırım, Bünyamin Savaş, Murat Yalvaç, Rıdvan Topaloğlu, Murat Güçlü, Vural Erkmen, Hakan Pala, Recep Erbay, Hasan Yassıörenli, Erhan Aksu, Rezaman Canik, Faik Atasoy, Naim Kahveci, İbrahim İpbaş, Hüsamettin Yalım, Talha Öcal, Hamit Boyraz"