28 Şubat'ın son mağduru: Cihat Özbolat

Terörist olarak suçlananlar, silahlı örgüt kurmaktan yargılanıp cezaevine konulanlar.. Bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat dönemindeki kumpasların tamamı çöktü, suçlananların hepsi özgürlüğüne kavuştu; Cihat Özbolat'la birlikte cezaevinde hayatı karartılan 9 kişi hariç..

ÖRGÜT ŞEMASI ÇÖKTÜ, LİDERSİZ ÖRGÜT MÜ OLUR

28 Şubat'ta 'İslamcı' yasa dışı terör örgütlere üyeliği suçlamasıyla cezaevine konulanlardan, örgüt lideri var sayılan Salih Mirzabeyoğlu hakkında bile yeniden 'tutuksuz olarak' yargılanma kararı çıktı. Mirzabeyoğlu hakkında çıkan yeniden yargılama kararı, aynı zamanda örgüt şemasının bozulduğunu da gösteriyor. Lidersiz örgüt olamayacağı ortadayken, Cihat Özbolat neden yeniden yargılanma hakkı elde edemiyor?..

28 Şubat'ın son mağduru: Cihat Özbolat
(28 Şubat mağdurlarının sembol ismi, yeniden tutuksuz olarak yargılanacak olan Salih Mirzabeyoğlu)

ÖRGÜT LİDERİ(!) DIŞARI ÇIKTI, O 20 YILDIR CEZAEVİNDE

28 Şubat'ın genç mahkumlarından biri de Cihat Özbolat. Kendisiyle yaşıt ve aynı suçla suçlanan Yakup Köse ve Halil Kantarcı bu dosyalardan dışarı çıkarken, o 9 arkadaşıyla birlikte tam 20 yıldır cezaevinde.

28 Şubat döneminde başörtü eylemlerine katıldı, pankart astı ve 1995 yılında bir gün ansızın Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı Cihat Özbolat.

Özbolat'ın davası o dönemde iki süreçli devam etmişti. İlk mahkemede 33 yıl 33 ay ceza verilmişti.

28 Şubat'ın son mağduru: Cihat Özbolat

YARGITAY 'EKSİK SORUŞTURMA' DİYE KARARI BOZDU

Cezanın gerekçeli kararında sayfalarca Yargıtay emsal kararı Cihat Özbolat'a idam cezası verilemeyeceğini söylüyordu. Yargıtay 9. Daire eksik soruşturma nedeni ile kararı bozdu.

28 Şubat'ın son mağduru: Cihat Özbolat

MAHKEME KARAKOLA SORDU, KARAKOL 'BÖYLE BİR EYLEM GERÇEKLEŞMEDİ' DİYE CEVAP VERDİ

Tekrar yapılan mahkemede hakim polis zoruyla imzalattırılan bombalama eylemlerini, eylemlerin gerçekleştiği iddia edilen Bakırköy ve Beşiktaş karakollarına sordu. Her iki karakol da 'Bu bölgede böyle bir eylem gerçekleşmedi' şeklinde resmi bir cevap yazısı gönderdi.

28 Şubat'ın son mağduru: Cihat Özbolat

DGM'DE İDAM KARARI VERDİLER

Duruşmada sanıklar son savunmalarını yaparken DGM hakimlerinden birisi mahkeme esnasında uyuyakalmıştı. 28 Şubat'ın paşalarının istekleri üzerine mahkeme kuran, karar veren hakimler o gün 28 Şubat davasından yargılananlara idam cezası vermişti.

'LİDERSİZ ÖRGÜT OLMAZ' GEREKÇESİYLE 2 KİŞİ YENİDEN YARGILANDI, CİHAT'A 'RET' DEDİLER

Aynı davadan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 2 kişi mahkemeye müracaat etmiş ve bu 2 kişi "Lidersiz örgüt olmaz" gerekçesiyle yeniden yargılanma hakkı elde etmişti. Ancak Cihat Özbolat 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne aynı şekilde başvurduğunda "Ret" cevabı aldı.. Mahkemeler, 'lidersiz örgüt olmaz' gerekçesini 2 kişiye uyguladıkları halde, Cihat Özbolat bu haktan yararlanamadı.

AİLESİ SORUYOR: BU NASIL ADALET

Cihat Özbolat'ın 20 yıldır cezaevlerinde süründürülmesine ailesi de tepkili. Aile, Gezi ve Kobani eylemlerinde gerçekleşen olayların eylemlerin milyonda birini bile gerçekleştirmeyen Cihat Özbolat'a 30 yıl hapis verilmesini ve bunca yıl tutuklu yargılanmasını 'Bu nasıl adalet' şeklinde yorumluyor.

PKK'LILAR BİLE EVİNE GİDEBİLİYOR, CİHAT ZİNDANDA

Dağdan inen PKK'lı silah teslim ederek pişmanlık yasasından faydalanabiliyor, elini kolunu sallayarak toplumun içinde geziyor, evine gidebiliyor. Ancak meşruiyeti dahi şaibeli olan ve defalarca çöken 28 Şubat kumpası bir kişinin hayatını hala zindan edebiliyor. Cihat Özbolat'ın, cezaevinde geçirdiği 20 yılın 13 yılında AK Parti'nin iktidarda olması da ailesi tarafından tepkiyle karşılanan bir başka durum.

Yargılandığı süreç boyunca 28 Şubatçı polisler tarafından işkenceden geçirilen, işlemediği hatta polis kayıtlarına göre 'hiç kimse tarafından işlenilmeyen, hayali eylemlere' imza attırılan Cihat Özbolat konusunda mahkeme polis karakolunun 'Bu bölgede böyle bir eylem olmadı' cevabını bile umursamadı..

DÜNÜN 28 ŞUBATÇI HAKİMİ, BUGÜNÜN FETÖ'CÜSÜ

Bugün Fethullahçı Terör Örgütü olarak anılan örgütün lideri Gülen hakkında takipsizlik kararı veren hakim, Cihat Özbolat'ın idam kararını veren 28 Şubatçı hakimin ta kendisi..